adscode
adscode

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Adem Çelik

Rektör: Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan

Kuruluş tarihi: 1997

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Fen Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Güzel Sanatlar, Mühendislik – Mimarlık, Tıp olmak üzere 8 fakültesi, 1’i Sağlık Bilimleri olmak üzere 3 yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 30.000 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 643 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: 2018-AYT Puan Sıralamasında, yerleşeceği bölümün puan türünde Türkiye genelinde ilk 1000’e girenlere, 1000 TL nakit burs, ücretli programları tercih edip ilk 1000’e girenlere ayrıca yüzde 100 indirim uygulanacak. Üniversitede ayrıca Akademik Başarı Bursları, Spor ve Sanat Bursu, Kardeş Bursu, Uluslararası Bakalorya Diplomasına Sahip Olan Öğrencilere Yönelik Burslar ile Beykent Eğitim Kurumları Mezunlarına Yönelik Burslar bulunuyor.
Yurt olanakları: Ayazağa Konukevi’nde 121 odalık yurt var.

Öğrenci kulübü sayısı: 57 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus Değişim Programı kapsamında Avrupa’daki üniversitelerle ikili anlaşmaları bulunan üniversitenin ayrıca Amerika, Çin, Kore, Azerbaycan, Tayvan, Hindistan, Malezya, Brezilya, Meksika gibi ülkelerde 200’ün üzerinde üniversiteyle değişim anlaşması var.

Öğrenim ücretleri: Tıp Fakültesi 82.500 TL, Diş Hekimliği 82.500 TL, Hukuk 42.500 TL, diğer lisans ve ön lisans programları 16.500 TL ile 37.500 TL aralığında. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Beykent Üniversitesi, 21 yıllık köklü bir geçmişe sahip olup, Ayazağa, Büyükçekmece ve Taksim Yerleşkelerinde eğitim-öğretim hizmeti vermektedir. İstanbul’un her yerinden çeşitli araçlarla yerleşkelere ulaşım olanağı bulunan Beykent Üniversitesi, alanlarında yetkin, sektör deneyimleri olan bir akademik kadro ile öğrencilerini iş dünyasına ve geleceğe güvenle hazırlamaktadır.

Çok sayıda burs olanağı sunan Beykent Üniversitesi, uygun ücret ve ödeme koşulları ile öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim sistemi içinde programlarını sürekli güncelleyerek bilim, teknoloji ve uygulama alanlarıyla öğrencilerini daha donanımlı kılmaktadır.

100’den fazla ülkede ve ulusal düzeyde çeşitli üniversitelerde değişim programı sunmanın yanı sıra sosyal etkinliklerde, toplumsal projelerde ve sporda önemli projelere ve başarılara imza atan Beykent Üniversitesi öğrencileri, kendilerini her şekilde geliştirme olanağı elde etmektedirler.

İletişim bilgisi: www.beykent.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)