adscode
adscode

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

           

Kurucu: Ruhi Engin Özmen

Rektör: Prof. Dr. Mehmet Durman

Kuruluş tarihi: 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak temelleri atılan Beykoz Üniversitesi, 2016’da kuruldu.

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sanat ve Tasarım, Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık olmak üzere 4 fakültesi, 1 Lojistik MYO, 1 Sivil Havacılık Yüksekokulu, 1 MYO, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 1 enstitüsü bulunuyor.  

Öğrenci sayısı: 2.297 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 12’si profesör olmak üzere 148 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Beykoz Üniversitesi tam burslu, yüzde 75 ve yüzde 50 indirimli kontenjanlara öğrenci alacak. Öğrenciler yüzde 50 burslu kontenjanlara ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda yüzde 25 tercih indiriminden de faydalanabilecek.

Yurt olanakları: Beykoz’da Mahmut Şevket Paşa köyünde yapımı süren kampüsünde yurt olacak. Şu anda, özel yurtlarla anlaşmaları bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: Aralarında Atatürkçü Düşünce, Bilişim, Dans, E-Spor, Havacılık gibi kulüplerin yer aldığı 24 öğrenci kulübü, aktif olarak etkinliklerini sürdürüyor. Yeni öğrencilerin katılımıyla kulüplerin sayısı da artıyor.  

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında, Polonya’da 6, Hollanda’da 2, Litvanya’da 2, Letonya’da 2, Romanya’da 2, İspanya’da 1, Macaristan’da 1, Avusturya’da 1, Bulgaristan’da 3, Portekiz’de 3 üniversiteyle anlaşması bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: Lisans programlarında 7.500 TL ile 20.000 TL, önlisans programlarında 5.000 TL ile 12.500 TL arasında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Eğitim bilimcisi John Dewey’in “Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir” sloganından yola çıkan Beykoz Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencileri hayallerindeki mesleğe hazırlıyor. Yenilikçi bir vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çekiyor. Fakülte lisans programlarında 7 dönem okulda, bir dönem iş yerinde; önlisans programlarında ise 3 dönem okulda bir dönem iş yerinde olmayı ifade eden 7+1 ve 3+1 müfredat yapısı ile öğrencilerine deneyimleyerek öğrenme imkânı sunuyor. “Öğrenmeyi öğreten” bir üniversite olma yolunda ilerleyen Beykoz Üniversitesi, başarı takip sistemi, yetkinlik geliştirme programı, akademik danışmanlık ve kariyer planlama, yetkinlik sertifikası ile öğrencilerini hem hayatın içine hazırlıyor hem de iş hayatına atıldıklarında kendi becerilerini sunarak öne çıkma şansı veriyor. Öğrencilerini merkez alan Beykoz Üniversitesi uygulama ağırlıklı olarak yapılandırdığı programları, yetkin akademik kadrosu, özgün eğitim modeliyle farklılık yaratıyor.

İletişim bilgisi: www.beykoz.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)