adscode
adscode

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖNLİSANSTA ÇİFT DİPLOMA FIRSATI

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖNLİSANSTA ÇİFT DİPLOMA FIRSATI
Eğitim
Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, YÖK Kanunu’nda yeni yapılan değişiklikle, meslek yüksekokullarında öğrenim gören önlisans öğrencilerine de çift anadal diploma programına devam etme hakkı getirildiğini belirterek, “Bu değişiklik öğrenciler için önemli bir fırsat. Biz de Meslek Yüksekokullarımızda talep eden öğrencilerimize bu fırsatı sunuyoruz. Örneğin Bilgi Güvenliği ve Teknolojisi bölümünde okuyan bir öğrencimiz isterse Bilgisayar Programcılığı veya Mobil Teknolojileri programlarının birinden daha mezun olup çift diploma alabilecek” dedi.



Meslek yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilere, lisans öğrencilerine ikinci anadal diploma programına devam etme hakkı getirildi. Üretim Reform Paketi içinde yer alan yükseköğretim sistemine yönelik değişiklikler kapsamında yer alan düzenleme, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç tarafından açıklandı.

Çift anadalda öğrenim fırsatı

Düzenleme ile, aynı yükseköğretim kurumunda yürütülen önlisans diploma programları ile diğer önlisans programları arasında, lisans programları ile diğer lisans programları veya önlisans programları arasında, ilgili bölümlerin ve fakülte ile yüksekokul kurullarının önerisi üzerine senatonun onayı ile çift anadal programı açılabiliyor.

Meslek yüksekokullarına rağbet artacak
İkinci anadal diploma programı konusunda uzun yıllardır öğrencilerden talep geldiğini belirten YÖK, bu değişiklik ile meslek yüksekokullarına rağbetin artacağını ve bu değişikliğin meslek yüksekokullarındaki öğrenci niteliğine de olumlu etki yapmasını bekliyor.

En erken üçüncü yarıyıl başında

Öğrenci, ikinci anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, anadal önlisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilecek.

Bilgi Güvenliği’nde seçenek çok

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, YÖK’ün bu kanun değişikliğinin öğrenciler için büyük fırsat sunacağını söyledi. Durman, “Günümüzde küresel çapta kurum ve kuruluşlar ile vatandaşları hedef alan birçok siber saldırı gerçekleştiriliyor. Bu saldırılar bazı sektörlerde hizmetlerin aksamasına neden olurken kişisel güvenliği de tehlikeye sokabiliyor. Bilgi Güvenliği ve Teknolojisi bölümü de tüm bu yönleriyle çok gündemde olan, önemli bir eğitim konusu. Örneğin Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Bilgi Güvenliği ve Teknolojisi okuyan bir öğrenciyi düşünelim. YÖK’te yapılan düzenleme ile bu öğrencimize isterse Bilgisayar Programcılığı veya Mobil Teknolojileri programlarının birinden daha mezun olabilme, çift diplomaya sahip olma fırsatı veriyor” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)