adscode
adscode

Beyniniz doğal ağrı kesici üretiyor

​Michigan Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre beyin, fiziksel acıyı azaltmak için salgıladığı ağrı kesicileri duygusal acıyı azaltmak için de salgılıyor.

Beyniniz doğal ağrı kesici üretiyor
Sağlık
Michigan Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre beyin, fiziksel acıyı azaltmak için salgıladığı ağrı kesicileri duygusal acıyı azaltmak için de salgılıyor. Bu durum özellikle sevdiği birisi tarafından reddedilen kişilerde görülüyor. Çevresel değişimlere daha çabuk uyum sağlayanlar, beyinlerinde daha çok ağrı kesici salgılandığı için daha çabuk iyileşiyor. Opioitler, vücutta beyin tarafından salgılanan ve morfin gibi etki gösteren kimyasal maddeler olarak biliniyor. Ne kadar fazla opioit salgılanırsa insanlar kötü bir ruh haline o kadar az giriyorlar.

Acı azalıyor sevinç artıyor
Sosyal olarak kabul edilme durumunda ise bazı beyin bölgelerinde daha fazla opioit salgılanıyor. Bu durumda hem acı azaltılıyor hem de sevinç destekleniyor. Yapılan deneylerde katılımcılar, reddedilmelerinin gerçek olmadığını bilseler bile beyinleri bu duruma gerçek tepki verdi. Bilim insanları bu bilgilerden faydalanarak depresyon ve diğer sosyal bunalımları tedavide yeni yöntemlerin geliştirilmesini ve bunalımda olan bazı insanların nasıl farklı opioit tepkisi verdiklerini bulmayı umuyorlar.

BirGün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)