adscode
adscode

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Bezmiâlem Valide Sultan

Rektör: Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu

Kuruluş tarihi: 1845 (Üniversiteye dönüşüm 2010)

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri olmak üzere 4 fakültesi; Sağlık Hizmetleri MYO;

Adli Tıp, Gastroenteroloji, Sağlık Bilimleri, Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji olmak üzere 4 enstitüsü bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 3.321 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 533 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Sınavda başarı gösteren öğrencilere iki farklı burs imkânı sunuluyor. Bunlardan Derece Bursu kapsamında, başarı sıralaması ilk 2000 olan ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilere eğitim-öğretim süresi boyunca her yıl 9 ay boyunca burs veriliyor. Üniversitenin ayrıca Akademik Başarı Bursu veriliyor.

Yurt olanakları: Yurdu bulunmuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: Öğrencilerin ilgi alanlarına girebilecek Yelken Kulübü’nden Kanserle Yaşam ve Dayanışma Kulübü’ne kadar 32 farklı öğrenci kulübü aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

ABD’den Kore’ye, aralarında Johns Hopkins, RWTH  Aachen, The Cleveland Clinic Foundation, St.George's University of London, Kingston University gibi sağlık alanında dünya çapında önemli işlere imza atan 33 kuruluşla çeşitli alanlarda iş birlikteliği bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: Tıp Fakültesi 60.000 TL, Diş Hekimliği 55.000 TL, Eczacılık Fakültesi 45.000 TL, Sağlık Bilimleri Fakültesi 25.000 TL - 32.000 TL aralığında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 20.000 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, 1845 yılından beri insanlığa kesintisiz sunulan kaliteli ve köklü sağlık hizmetlerinin ve öncü sağlık eğitiminin yegâne mirasçısıdır. Bu mirasa layık olmak ve bu kutsal varlığı korumak için, 2010 yılından bu yana, tematik bir sağlık üniversitesi olarak yoluna devam ediyor.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ön lisans ve lisansta 22 program, yüksek lisans ve doktorada 21 program ile sağlığın bütün alanlarını kuşatmaktadır. Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, YÖK kontenjan doluluk sıralamasında 3 yıldır ilk sıralarda yer almaktadır.

 

Üniversite hastanesinde günde yaklaşık 7 bin poliklinik hizmeti ile öğrencilerine en kapsamlı uygulamalı eğitimi vermektedir. Laboratuvarları en son teknolojilerle donatılmıştır. Dünya çapında saygın akademisyenleriyle güncel standartlarda eğitim veren üniversite, yaptığı anlaşmalar ile dünyanın en iyi kuruluşlarıyla işbirliği halindedir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nin sağlık ve eğitim alanında lider üniversiteleri arasında yer alan Johns Hopkins Üniversitesi ile tıp eğitimi programını geliştirme işbirliği başarı ile devam etmektedir.

İletişim bilgisi: www.bezmialem.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)