adscode
adscode

Bilfen Liseleri TYT Yorumları

​Bilfen Liseleri Bölüm Başkanlarının sınava giren öğrencilerden aldıkları bilgiler ve karşılıklı yaptıkları değerlendirmeler neticesinde hazırlanan TYT yorumları aşağıdaki gibidir.

Bilfen Liseleri TYT Yorumları
Sınavlar

 
2018 TYT SOSYAL - Bilfen Liseleri Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı – Aslıhan SEZEN
 
TARİH
 
Tarih soruları beklendiği gibi TYT mantığına uygun olarak sorulmuştur. Sorular genel olarak tarihi kavramlar, dönem bilgisinin ve harita bilgisinin yorumlanması üzerine kurgulanmış, paragrafı doğru okumaya dayalı olarak sorulmuştur. Müfredat dışı herhangi bir soruya yer verilmemiştir. Sorular 9. 10. ve 11.sınıf müfredatını kapsayan, genel olarak iyi hazırlanmış orta düzeyde bir sınav olarak değerlendirilmiştir.
 
COĞRAFYA
TYT coğrafya soruları 9. ve 10.sınıf müfredatına uygun olarak sorulmuştur. Doğal sistemler, beşeri sistemler ve çevre toplum ünitelerinden sorular sorulmuştur. Sorular kavram düzeyinde çok zor olmayan, net ve anlaşılır niteliktedir. Harita bilgisi, dünyanın şekli hareketleri, coğrafi konum ve koordinat gibi ünitelerden soru çıkmamıştır. Türkçe ve Fen bilgisi testlerinde de coğrafya içerikli sorular yer almaktadır.
FELSEFE
Okuduğunu anlamaya dayalı, nitelikli paragraflardan oluşmuş sorular çıkmıştır. Soruların konulara göre dağılımı dengelidir. Filozof ismi sorulmamış, kavramsal analizi gerektiren sorulara yer verilmiştir. Soru metinleri anlaşılır olmasına rağmen çeldiricileri güçlü sorular sorulmuştur. Sorular müfredata uygundur.
 
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 
2017 YGS sorularına oranla Din Bilgisi sorularının öğrencileri zorladığı görülmüştür.
 
2018 TYT KİMYA - Bilfen Liseleri Kimya Bölüm Başkanı – Demet AKÇAYÖZ
 
Kimya sorularının 9. ve 10. sınıf kazanımlarına hem içerik hem konu dağılımı olarak paralel hazırlandığı görülmektedir. Sorular ‘’ Bilgi ağırlıklı, işlemden uzak’’ olarak değerlendirilebilir. Sınavda grafik, şekil ve tablo içerikli yorum soruları bulunmamaktadır.  Kimya soruları yeni değişen müfredata uygun olup sıra dışı ya da beklenmeyen tarzda soru yoktur. Konulara hakim olan, düzenli çalışan ve dikkatli öğrencilerin üstesinden gelebileceği bir sınavdır.
 
2018 TYT FİZİK - Bilfen Liseleri Fizik Bölüm Başkanı – Hakan ÖZDEMİR
 
Fizik testi 9 ve 10. sınıf müfredatına uygun, temel bilgi ve becerileri sorgulayan sorulardan oluşmaktadır.  Soru sayısının azalmasına rağmen soru dağılımının mümkün olduğunca iyi yapılarak kapsam geçerliliğinin sağlandığı bir test olduğu görülmüştür. Yeni müfredatın felsefesine uygun olarak matematiksel işlemlerin kullanılmadığı, bölüm ayrımı gözetmeden öğrencilerin tamamına hitap eden, temel kavramları içselleştirmiş ve soruları dikkatlice okuyan öğrencilerin rahatlıkla başarılı olacağı fizik sorularından oluşmuştur.
 
 
2018 TYT MATEMATİK – Bilfen Liseleri Matematik Bölüm Başkanı – Mahmut ŞİŞMANOĞLU
 
Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre, matematik soruları ilk bakıldığında çok zor gibi gözükse de soruların çözümü, mantığını anladıktan sonra zaman kaybettirmeden çözülebilecek şekildedir. Ama soruların metinleri uzun olduğu için öğrencilerin yetiştirme problemi yaşadıkları görülmüştür. Sorular müfredata uygun şekilde gelmiştir.
 
2018 TYT TÜRKÇE - Bilfen Liseleri Türk Dili Ve Edebiyatı Bölüm Başkanı – Zerrin BAYIR
 
2018 TYT Türkçe her zaman olduğu gibi hızlı okuyabilen, doğru anlayabilen ve doğru çıkarımlarda bulunabilen öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınavdı. Sınavın dil bilgisi soru sayısının arttığı ve öğrencilerin belli konularda yeterliliklerinin sınandığı gözlemlenmiştir. Öğrencilerin kelime hazinesinin de sorgulandığı sınavda,  anlam bilgisi sorularının içeriklerinin edebiyat alanı dışına da yöneldiği ve öğrencilerin öğretici paragraflarla okuma anlama yeterliliklerinin ölçüldüğü görülmüştür. Sınavdaki 40 sorunun çözülme süresi Türkçe yeterliliği olan bir öğrenci için bile 40 dakikanın üzerine çıkmıştır. Sonuç olarak gerek dil bilgisi gerek anlam soruları açısından nitelikli ve zorlayıcı bir sınav olmuştur.
 
2018 TYT BİYOLOJİ - Bilfen Liseleri Biyoloji Bölüm Başkanı – Taner ALTUNBARAN
 
2018 TYT de sorulan 6 Biyoloji sorusu beklenildiği gibi 9 ve 10. Sınıf programını içermekte. 9. sınıf programındaki 3 üniteden birer soru 10. Sınıf programındaki 3 üniteden birer soru sorulmuş. Soruların yayınlanan örnek TYT sınavı ile paralellik gösterdiği görülmüştür. 10 sınıf programının sorgulandığı Biyom ve Kalıtım soruları analiz düzeyinde diğer 4 soru temel bilgi düzeyindedir.  
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)