adscode
adscode

Bilgi, Eğitim Yelpazesini Genişletiyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda eğitime başlayacak dört yeni lisans programı açtı.

Bilgi, Eğitim Yelpazesini Genişletiyor
Üniversite

Öğrenciler yeni açılan İletişim Tasarımı ve Yönetimi, Dijital Oyun Tasarımı ve Çocuk Gelişimi Lisans Programları’na LYS sonuçları açıklandıktan sonra tercih yapabilecek.  Spor Yöneticiliği Programı ise özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul edecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, eğitim yelpazesini genişleterek mevcut lisans programlarına yenilerini ekledi. Bu yıl 1 milyonun üzerinde adayın girmeye hak kazandığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nda başarılı olan öğrenciler Dijital Oyun Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Yönetimi ile Çocuk Gelişimi Lisans Programları’na tercih yapabilecek. BİLGİ’nin Spor Yöneticiliği Lisans Programı’na ise özel yetenek sınavı ve mülakat ile öğrenci kabul edilecek.

BİLGİ’nin Yeni Lisans Programları

Dijital Oyun Tasarımı Lisans Programı 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda öğrencilerini kabul ediyor. BİLGİ, Dijital Oyun Tasarımı Lisans Programı ile Türkiye ve dünyada hızla büyüyen oyun sektörüne özgün içerikler üretecek tasarımcı ve disiplinler arası çalışma ortamına hakim gençler yetiştirmeyi amaçlıyor. Dört yılda tamamlanacak programda öğrenciler programa özgün hazırlanan ders müfredatı sayesinde mezun olduklarında uluslararası oyun sektörünün her kademesinde, müzik, eğitim, pazarlama, yönetim, medya, yazılım ve tasarım sektörlerinin çeşitli pozisyonlarında çalışabilecek. 

BİLGİ’nin 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda eğitime başlayacak bir diğer programı Spor Yöneticiliği’nde, spor endüstrisinin yönetim kademesinde çalışacak yöneticiler yetiştirilecek. Bireysel sporlara ve takım sporlarına giriş, spor medyası, spor hukuku, sporda sponsorluk anlaşmaları, uluslararası spor mevzuatı, işletmenin temelleri, sağlık psikolojisi, spor etkinlikleri ve organizasyonu, işletme iletişimi, sporda pazarlama teknikleri, sporda pazar analizi gibi konularda eğitim alacak öğrenciler özellikle Spor İletişimi, Spor Mülkiyetleri Yönetimi, Spor Odaklı Pazarlama İletişimi ve Tesis Yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşabilecek.

İletişim alanındaki uzmanlığını derinleştirecek İletişim Tasarımı ve Yönetimi Lisans Programı ile BİLGİ, bölümü tercih eden öğrencilere farklı bir vizyon sunacak. Program mezunları, marka yöneticisi, tasarım müdürü, tasarım stratejisti gibi farklı uzmanlıklara sahip olabilecek.

Önümüzdeki öğretim döneminde ayrıca Sağlık Bilimleri Yüksekokulu çatısı altında Çocuk Gelişimi Lisans Programı eğitime başlayacak. Çocuğun sağlıklı gelişimi ve mutluluğu sadece içinde doğup büyüdüğü ailenin değil, toplumun da sorumluluğunu gerektirir. Çocuk Gelişimi Bölümü’nün temel hedefi de bu alanda ailelere ve topluma rehberlik, danışmanlık yapacak meslek elemanlarını yetiştirmek. Bölüm mezunları, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler alanlarında ve diğer pek çok sektörde çalışma fırsatı bulacak. 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)