adscode
adscode

BİLGİ Hukuk Fakültesi Öğrencisine Uluslararası Ödül

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Eda Beltan, Viyana’da bu yıl 19. Kez düzenlenen Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’nda “Martin Domke” En İyi Konuşmacı ödülü…

BİLGİ Hukuk Fakültesi Öğrencisine Uluslararası Ödül
Üniversite

BİLGİ Hukuk Fakültesi öğrencisi Eda Beltan 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 19. Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’ nda öğrencilerin bireysel savunma ve hitabet yeteneklerinin değerlendirilmesi üzerine verilen "Martin Domke" En İyi Konuşmacı mansiyon ödülünü kazandı.

 

Uluslararası satım hukuku ve ticari tahkim konularında geleceğin hukukçularını yetiştirmek amacıyla, bu sene Viyana’da 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya 68 ülkeden 282 takım katıldı. BİLGİ Hukuk Fakültesi bu sene Doç. Dr. Yeşim Atamer, Garret Gilmore, Başak Başoğlu ve Candan Yasan tarafından çalıştırılan ve Hukuk Fakültesi öğrencileri Ece Ergün, Eda Beltan, Esra Canpulat ve Mustafa Şenel’den oluşan dört kişilik bir takım tarafından temsil edildi.

Yarışmada BİLGİ öğrencileri uluslararası bir ticari uyuşmazlığa ilişkin olarak yapılan farazi bir tahkim yargılaması gerçekleştirdiler. İngilizce olarak yazılı ve sözlü iki farklı bölümden oluşan yarışmanın yazılı bölümünde takımlar, dilekçelerini ve karşı dilekçelerini sundular. Öğrenciler bu yarışmaya altı ay süren yoğun bir çalışmayla hazırlandılar. Yaklaşık 1200 öğrencinin bireysel olarak yarıştığı sözlü aşamada, öğrencilerin bireysel savunma ve hitabet yetenekleri değerlendirildi. Bu değerlendirme üzerine verilen “Martin Domke” En İyi Konuşmacı ödülü dalında BİLGİ Hukuk Fakültesi öğrencisi Eda Beltan en başarılı yüzde onluk dilime girerek mansiyon ödülünü kazandı.

Alanının en kapsamlı ve en prestijli farazi dava yarışmalarından birisi olan “Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması”na hazırlık için dünyanın farklı şehirlerinde pre-moot hazırlık çalışmaları düzenleniyor. BİLGİ Hukuk Fakültesi takımı bu sene Basel-Belgrade pre-moot çalışmasına katılmanın yanı sıra İstanbul’dan yarışmaya katılan takımlar arasında düzenlenen pre-moot çalışmasına da ev sahipliği yaptı.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)