adscode
adscode

Bilgi Mezunları Darbenin Her Türlüsüne Karşı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği Bilgim'in düzenli yayın organı Vitae Dergisi Ağustos – Eylül sayısı için özel bir kapak ile çıktı.

Bilgi Mezunları Darbenin Her Türlüsüne Karşı!
Üniversite
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği Bilgim'in düzenli yayın organı Vitae Dergisi Ağustos – Eylül sayısı için özel bir kapak ile çıktı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” sözünün Türk Bayrağı ve Atatürk görseli ile birlikte yer aldığı sayıda, Mezunlar Derneği Başkanı Doğuşcan Oto da bu sayıdaki açılış yazısını FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimine ayırdı.

Başkan Doğuşcan Oto yazısında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün din ve devlet işlerini birbirinden ayırmasının önemini, laikliğin bu ülkenin olmazsa olmaz bir yapı taşı olduğunu bir kez daha gördük. Tarikatların ve dini siyasete alet edenlerin bu milleti nasıl bir karanlığa sürüklediğini bir kez daha anladık” dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği Bilgim Genel Sekreteri Çağdaş Yıldız’da BİLGİ’nin ruhuna vurgu yaparak “Kuruluş felsefemiz gereği demokrasi ve özgürlüklerin yanında darbelerin karşısındayız” dedi. Çağdaş Yıldız ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin bu olayda şehit olanların çocuklarına destek olmayı asgari görevi addedtiğini, darbeye karşı demokrasi savaşında yaşamlarını yitirenlerin halen üniversite tahsilini sürdüren, bu yıl sınava girmiş ya da önümüzdeki yıllarda sınava girecek çocuklarına BİLGİ, %100 eğitim bursu vereceğini belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)