adscode
adscode

Bilgi, ‘Tut Elimden Çocuk Olalım’ Dedi

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri tarafından "Koruyucu Ailelik" temasını işleyen "Tut Elimden Çocuk Olalım" semineri geçtiğimiz cuma gerçekleşti.

Bilgi, ‘Tut Elimden Çocuk Olalım’ Dedi
Üniversite

Bu yıl, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri tarafından yetiştirme yurdunda yaşayan çocukların sorunları ve bir çözüm önerisi olarak "Koruyucu Ailelik" temasını işleyen "Tut Elimden Çocuk Olalım" semineri 23 Aralik Cuma günü santralistanbul'da gerçekleşti.


İstanbul Bilgi Üniversitesi, aile her çocuğun hakkıdır ana teması ile, devlet korumasında yetiştirme yurtlarında yaşayan çocukların sorunlarını anlamak ve aile temelli bir çözüm modeli olan “Koruyucu Ailelik” kavramının ele alınacağı “Tut Elimden Çocuk Olalım” başlıklı seminere ev sahipliği yaptı.

Aile temelli bir çözüm önerisi olan ‘Koruyucu Ailelik’ konusunda bir farkındalık sağlamak ve toplumun temeli olan çocuklarımızın sevgi dolu ailelerde yetişmesinin önemini vurgulayan seminerin birinci oturumunda; Hayat Sende Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Oskay, Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği Danışma Kurulu Üyesi Av. Türkay Asma, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Erol, Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Bozok ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Göçek, seminerin ikinci oturumunda ise; İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Filiz Suyur ve Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Derneği Başkanı Güler Aslan sahada yapılan çalışmaları ve ihtiyaçları paylaştı. Koruyucu ailelik yapan gazeteci Mutlu Tönbekici,

Çetin Kalkan, Aslı Doğay Örs ve Neva Bozdemir gibi örnek isimler ise seminerde deneyimlerini paylaştı.

Seminer kapsamında Halkla İlişkiler Programı öğrencilerinin hazırladığı, “Yetiştirme Yurdunda Çocuk Olmak” kısa filmi ve sokak röportajı çekimleri gösterildi. Seminerle bağlantılı olarak ayrıca Bilgi Üniversitesi E1 binası 2.katında, dersi alan öğrencilerin çekimlerinden hazırlanan bir fotoğraf sergisi yer aldı ve sergide yetiştirme yurtlarında yaşamış bireylerin başarı hikâyelerine yer verildi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)