adscode
adscode

BİLGİ’den Prof. Dr. Haluk Şahin’e Emeritus Profesörlük Unvanı

​İstanbul Bilgi Üniversitesi, meslek yaşamı boyunca binlerce öğrenci yetiştirmiş, akademi ve medya dünyasının gelişimine önemli katkılarda bulunmuş, sayısız yayına imza atmış, İletişim Fakültesi öğretim…

BİLGİ’den Prof. Dr. Haluk Şahin’e  Emeritus Profesörlük Unvanı
Üniversite


İstanbul Bilgi Üniversitesi, iletişim alanında öğrenci ve öğretim üyesi yetiştiren, destekleyen ve bilimsel üretime büyük katkı sunan öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Şahin’e olan minnetini, “Emeritus Profesörlük” unvanı ile sundu. 67 yaşın üstünde ve emeklilik hakkı kazanmış olan profesörlerin, meslek yaşamları boyunca ortaya koydukları akademik başarının bir ödülü niteliğindeki Emeritus kadrosu, profesörlerin üniversite ile olan akademik bağlarının süresiz olarak devam etmesini de sağlıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren İletişim Fakültesi kadrosunda olan Prof. Dr Haluk Şahin, Emeritus Profesör unvanını, fakültede düzenlenen törenle aldı.

Törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Halil Nalçaoğlu ile Haluk Şahin’in medya ve akademi dünyasından dostları, öğrencileri, çalışma arkadaşları katıldı.

Açılış konuşması yapan Rektör Sanver “Bugün 1996 yılında kurulan üniversitemizin 5. kez çok önemli bir akademisyenine emeritus unvanını tevcih etmek için bir araya geldik. Emeritusluk bir üniversitenin kendisini var eden çok önemli hocalarına sunduğu bir minnet sembolüdür. Haluk hocamız BİLGİ’nin ilk dönemlerinden itibaren bizlerle oldu. BİLGİ’yi omuzlayan, bugüne getiren çok önemli isimlerindendir. Kendisine BİLGİ ailesi adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haluk Şahin, törende yaptığı teşekkür konuşmasında “Emeritusluk benim için büyük bir onur. İstanbul Bilgi Üniversitesi büyük bir zerafetle benim emekliliğimi böyle bir unvanla birleştirdi. Bu artık hayatım boyunca üniversitenin bir parçası olduğum anlamına geliyor. BİLGİ’de bulunmak, mentorlük yapmak bana büyük bir mutluluk verecek” şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Haluk Şahin, İkinci Dünya Savaşı’nın en zor günlerinde, Sovyetler Birliği ve İran sınırları yakınında, Ağrı Dağı’nın tam karşısında bir köyde, bir subay-öğretmen ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluğunun ve öğrenciliğinin çoğu anneannesinin yanında Bursa'da geçti. Bursa Erkek Lisesi'nde okurken AFS bursu alarak bir yıllığına Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti, oradan diploma aldı. Dönüşte girdiği İstanbul Hukuk Fakültesi'ni 1964 yılında bitirdi. Daha sonra bir UNESCO bursuyla gittiği Indiana Üniversitesi'nde Gazetecilik üzerine Master, Kitle İletişimi üzerine doktora yaptı. Böyle Türkiye'nin ilk kitle iletişim doktoru ünvanını aldı. Dönüşünde, 1974 yılında, TRT'de Genel Müdür İsmail Cem'in televizyon program danışmanı oldu. Siyasi baskılar nedeniyle görevden alınan Cem'le birlikte gazete çıkarmak üzere Babıali'ye geçti. İlk köşe yazılarını Politika gazetesinde yayınladı. Hayatının geri kalan döneminde de aktif gazetecilik ile akademisyenliği birlikte yürüttü. Cumhuriyet, Hürriyet, Güneş ve Radikal gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafında iki kez yılın köşe yazarı seçildi. 1983 yılında Nokta Dergisi'nin ilk genel yayın yönetmeni oldu. Televizyondan kopmadı. Başta editörlüğünü yaptığı Arena programında olmak üzere televizyon çalışmaları nedeniyle pek çok ödül aldı. Üçü şiir kitabı olmak üzere 26 kitabı var. Halen Yurt gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Profesör olarak 17 yıldır ders verdiği İstanbul Bilgi Üniversitesi'den emeritüs unvanıyla emekli oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)