adscode
adscode

Bilgisayar Olimpiyatının şampiyonu belli oldu

Türkiye çapında ödüllü üniversite ve lise öğrencilerinin bir araya getiren 2. İzmir Üniversitesi Bilgisayar Olimpiyatı'nda kazananlar belli oldu.

Bilgisayar Olimpiyatının şampiyonu belli oldu
Eğitim Vitrini
Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata anısına düzenlenen ve ikinci yılında bölgesel katılımcılarının yanı sıra ilk ulusal katılımcılarını da kabul eden 2. İzmir Üniversitesi Bilgisayar Olimpiyatı'nda kazananlar belli oldu. Olimpiyata, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli ve Manisa'da eğitim veren 15 liseden ve Boğaziçi, Dokuz Eylül, Ege ve İzmir Üniversitelerinden toplam 90 öğrenci katıldı. Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Merdan Hekimoğlu, eğitmenler ve öğrencilerin katıldığı ödül töreninde açılış konuşmasını yapan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, "İnsan hayatında teknoloji her geçen gün daha fazla önem kazanıyor ve yazılım yapma bilgisi en değerli şey haline geliyor. Gençlerimizi Bilgisayar Olimpiyatları ile geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu ve birincilere madalya ve plaketlerini takdim etti.
 
Özel Yamanlar Fen Lisesi'nden Kayacan Vesek, Boğaziçi Üniversitesi'nden Alperen Yakut ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Enes Çankırı'nın altın madalyaya layık bulunduğu olimpiyatta liseler bazında Özel Yamanlar Fen Lisesi birinci, Özel Yamanlar Anadolu Lisesi ikinci ve İzmir Fen Lisesi üçüncü oldu.
 
Katılımcılar arasında, 3 Dünya Bilgisayar Olimpiyatı (IOI), 3 Balkan Bilgisayar Olimpiyatı ve 8 TÜBİTAK Bilgisayar Olimpiyatı madalyası sahibi, bilgi düzeyi yüksek öğrenciler bulunan olimpiyatın Bilim Kurulu'nu İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arjan Skuka, Matematik-Bilgisayar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Necati Duran yer aldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)