adscode
adscode

Bilgisayar Oyun Gelirlerine Göre Sıralamadaki İlk 100 Ülke

Son yıllarda piyasaya sürülen birçok ve milyonlarca hayran kitlesi, bilgisayar oyunları alanında büyük bir ekonominin oluştuğunu ortaya koyuyor.

Bilgisayar Oyun Gelirlerine Göre Sıralamadaki İlk 100 Ülke
Türkiye'den Haberler
Son yıllarda piyasaya sürülen birçok ve milyonlarca hayran kitlesi, bilgisayar oyunları alanında büyük bir ekonominin oluştuğunu ortaya koyuyor. Her yıl onlarca uluslararası oyun turnuvası ve yerel çapta birçok oyun turnuvası düzenlenmekte. Milyonlarca insan bazı oyunları ilk alan olabilmek için geceden kuyruğa giriyorlar. Bilgisayar oyunları günümüzde büyük bir ekonomiye dönüşmüş durumda. Ülkelerin ihracat kalemlerinde de artık bilgisayar oyunları hatırı sayılır bir yer tutmakta.



Bilgisayar oyunları, diğer adıyla video oyunları büyük kitleleri peşinde sürüklemekte, dünyada büyük satış rakamlarına ulaşmaktadır. Bilgisayar oyunlarının ve genelde yazılım dünyasının ekonomiye katkıları gittikçe artmakla birlikte korsan yazılım kullanımı bu sektördeki gelişime sekte vurmaktadır. Korsan yazılıma rağmen bilgisayar oyunları satışları ülke ekonomilerine olarak yazılabilmektedir.

Oyun Gelirlerinin Ülkelere Göre Sıralaması
Oyun satışları ülke içi piyasalarda da büyük bir kalem olarak yer almakta. Oyun gelirleri sıralamasında ilk sırada Çin bulunmakta. Çin devasa nüfusu ve 24 milyar doları aşan oyun gelirleri ile ilk sırada yer alıyor. Çini 23 milyar dolar ile Amerika Birleşik Devletleri takip etmektedir. 100 milyondan fazla nüfusa sahip olan Japonya ise 12 milyar dolar oyun gelirleri ile sıralamada 3. Sırada bulunmakta. Almanya 4 milyar dolarlık oyun gelirleri ile sıralamada 4. Sırada bulunmakta. Listenin 5. Sırasında 4 milyar dolarlık hasılat ile Güney Kore bulunmakta. 6. Sırada İngiltere, 7. Sırada Fransa, 8. Sırada Kanada, 9. Sırada İspanya, 10. Sırada ise İtalya yer almakta. Ülkemiz Türkiye ise ülkelerin oyun gelirleri sıralamasında 680 milyon dolar ile 16. Sırada yer alarak ilk 20 arasında kendisine yer buluyor. En çok kazanan oyunların ise başında minecraft geliyor.



2016 yılında ülkelerin ekonomik gelirlerinde büyük bir paya sahip olan bilgisayar oyunlarının gelecekte ülke ekonomilerine daha fazla etkisi olacağı düşünülmektedir. Bilgisayar ve Video oyunları sektörünün ülke ekonomilerini incelemek ve daha fazla bilgiye sahip olabilmek yeni oyun haberleri hakkında bilgi almak için oyun haberleri sitesini takip edebilirsiniz.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)