adscode
adscode

Bilim Meraklıları BİLGİ'de "Buluş"uyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi, mucitlerin hayallerini yarıştırdığı "Buluş Şenliği"ne ev sahipliği yapacak. NASA Jet Propulsion Laboratory'nin Kaliforniya'da hayata geçirdiği "Invention Challenge" yarışmasının…

Bilim Meraklıları BİLGİ'de "Buluş"uyor!
Üniversite
Aralık Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleştirilecek olan 12. Buluş Şenliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kaliforniya'da düzenlenen Invention Challenge ile aynı tarihte yapılacak. Amerika dışında bir tek Türkiye'de düzenlenen ve buluşları bir şenlik ortamında yarıştırarak bilimin popülerliğini artırmayı amaçlayan etkinlik, ortaöğretim öğrencileri ve hobicileri bir araya getirecek.

Uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyan, öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (buluş) geliştirerek problemi çözmeye davet eden yarışmanın bu yılki başlığı "Top Atışı". Katılımcılar, verilen üç voleybol topunu üç farklı hedefe bir dakika içinde atacak bir düzenek tasarlayacak. Bunu sağlayacak olan düzeneği yarışmada belirlenen kurallar çerçevesinde geliştirerek hedefe ulaşan mucit, yarışmanın birincisi olacak.

Okullar ve Hobiciler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın ödülleri de iki farklı kategoride sunulacak. İlk üç dereceyi kazanan katılımcılara kupa; hakem heyetinin vereceği puanlarla "en sıra dışı", "en artistik" ve "en yaratıcı" tasarımlara birer plaket verilecek. Tüm katılımcılara ve ekip üyelerine katılım sertifikası hediye edilecek.

Robert, İtalyan, İstek, Bilfen, Özel Sanko Fen ve Teknoloji, TAKEV Fen ve Anadolu, Hisar Okulları, Özel Sezin, İzmir Özel Rota Fen ve Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın de aralarında bulunduğu okullara ve hobicilerin detaylı bilgilerine http://www.bulus.ws/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)