adscode
adscode

Bilim toplumu olabilir miyiz?

En uzun süre dirsek çürütüp de en az para kazanan kesim hangisi diye bir araştırma yapılsa muhtemelen ilk sırada öğretim üyeleri gelir.

Bilim toplumu olabilir miyiz?
Milliyet Diyalog
Profesör oluncaya kadar canları çıkıyor. Ama aldıkları maaşlar, mezun ettikleri öğrencilerin yanında hep devede kulak kalıyor. Öğretmenler için de durum farklı değil. Onların maaşları da kesinlikle harcadıkları emeklerin karşılığı değil.
Daha önce de defalarca yazdık. Görünen o ki, daha uzun yıllar yazmaya devam edeceğiz: Bir ülkede öğretmenler mutlu değilse, çocuklar da mutlu değildir. Çocuklar mutlu değilse de anne-babaların mutlu olması mümkün değil!..
Yine aynı şekilde bilimde söz sahibi değilseniz, dünya birinci liginde oynamanız söz konusu bile olamaz. Bilimde yol kat edebilmeniz için de bilim insanlarınızın mutlu ve üretken olmaları gerekiyor... Şimdi bir durum tespiti yapalım, öğretmen ve öğretim elemanlarımız mutlular mı? Evet demek mümkün değil. Mesleklerini seviyorlar, akademik açıdan tatmin oluyorlar ama aynı şeyi aldıkları ücret ve yaşam koşulları açısından iddia etmek çok zor... Ülkenin dört bir yanına üniversiteler açılıyor. Görkemli kampüsler için yüz milyonlarca dolar harcanıyor. Donanımları için de yine yüz milyonlarca dolarlık cihazlar alınıyor. Ama iş öğretim üyelerine maaş düzenlemesine gelince, hep erteleniyor.Yazının devamı için tıklayın!-MİLLİYET

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)