adscode
adscode

Bilinçsiz yapılan diyetler vücutta alarm veriyor!

Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemi için tüm organları düzenli çalışması ve vücudunuza yeterli miktarda besin alınması gerekir.

Bilinçsiz yapılan diyetler vücutta alarm veriyor!
Sağlık
Hızlı kilo vermek için çok az miktarda besin tüketiyorsanız ve şok diyetler uyguluyorsanız organlarınız zarar görür. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar bilinçsizce kulaktan dolma bilgilerle yapılan diyetlerin verdiği hasarları AKŞAM’a anlattı. 

- Kalp ve Dolaşım: Şok diyet uwygulayıp hızlı kilo veriyorsanız yağ kaybı değil kas kaybı yaşarsınız. Bu durumda ilk kayıp kalp kasında yaşanır ve atışlarınızda düzensizliğe neden olur. Ayrıca çok uzun süre aç kalmanız kan basıncınızın düşmesine ve düşük tansiyona sebebiyet verir. 
- Bağırsaklar: Sürekli ve istikrarlı kilo vermek istiyorsanız bağırsak sisteminizin düzenli çalışması gerekiyor. Düzenli çalışan bir bağırsak sistemi içinde yeterli miktarda besini vücudunuza almanız gerekiyor. Eğer yeterli miktarda besin tüketmiyorsanız sık sık kabızlık problemi yaşarsınız. Bu durumda hem yaşam kaliteniz düşer hem de hızlı kilo vermek isterken hiç kilo kaybı yaşamazsınız. 
- Beyin: Beynimizin asıl enerji kaynağı glikozdur. Glikoz karbonhidratlı besinler anlamına geliyor. Eğer yeterli düzeyde karbonhidrat almıyorsanız ciddi dikkat problemleri yaşarsınız. 
- Kemikler: Yetersiz besin tüketilmesi sonucu kemik ağrıları oluşabilir. Eğer yetersiz beslenmeye devam ederseniz, kemikleriniz iyice zayıflar. Kalsiyum içeriği yüksek olan besinleri tüketmiyorsanız kemik kırığı gibi durumlar yaşadığınızda iyileşmede gecikiyor. 

TEPEDEN TIRNAĞA ZARAR

- Cilt: Yeterli miktarda sıvı ve düzenli besin tüketmiyorsanız cildiniz kurur. 
- Saç: Çinko mineralinin yetersiz alınması sonucu saç kurur ve incelir. 
- Tırnaklar: Bu diyetler tırnaklarda kırılmalara neden olur. Öyle ki çıkış şeklini bile değiştirebilir. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)