adscode
adscode

Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin Mağduriyeti TBMM'de

TBMM'de Salı Günü Bilişim Komisyonu Raporu görüşüldü. CHP ve MHP sıralarından sık sık Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin mağduriyeti dile getirildi...

Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin Mağduriyeti TBMM'de
Eğitim
TBMM Bilişim Raporu Görüşmelerinde değinilen bazı önemli noktalar şöyleydi:

MHP Sıralarından Ruhsar Demirel söz alarak, sözlerini şöyle dile getirdi:

"Raporda çok şeyler vardı. Mesela, onlardan biri de, yerli yazılımın desteklenmesi konusuydu ama yerli yazılımı desteklemenin tam da aleyhinde bir çalışmaya imza atıldı, İstanbul Borsası sanıyoruz yabancı bir yazılım şirketine belli bir yüzde oranında devredildi. Bunun ötesinde, bilişim teknolojileri öğretmenleri çok muzdaripler, Hükûmet kanadından bir cevap bekliyorlar Bilişime bu kadar öncelik veriyorsunuz, madem komisyon da kuruyorsunuz, bari biz bilişim öğretmenlerine bir kolaylık sağlasanız. diyorlar ama bunu yapmadınız."

CHP Sıralarından Erdal Aksünger ise hükümeti adeta topa tuttu ve şu ifadeleri kullandı:

"FATİH Projesi uygulansın diye de bu öğretmenlere kadro vermediniz, itibar da etmediniz, dediniz ki "Yüz saat bilişim eğitimi alacak olanı öğretmen olarak oraya tayin edeceğim." Yani orayı da bir taşeronlaştırma işine döndürdünüz.Şimdi, dışarıda bekliyorlar. Hatta şimdi unuttum, masanın üzerinde duruyor, çok önemli bir reklam yapmışlar, oradan göstereyim olmazsa. Öğretmen çocuklar para toplamışlar, Başbakana mesaj vermek için, gitmişler bir tane billboard kiralamışlar farkındalık yaratmak için. Ya siz kendi çocuklarınızı bu hâle düşürecek kadar gerçekten de insafsız mısınız? Ne yaptınız bu çocuklara şimdi? Bütün hayalleri, gelecekleri bitti bunların hepsinin."

MHP Mlletvekili Alim Işık ise Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ile ilgili sözlerini şöyle dile getirdi:

"Fatih Projesi adı altında bir proje için bilişim sektörünün gelişmesi ve çocuklarımızın bu konuda eğitilmesi için buradan özel kanunla, Kamu İhale Kanunu kapsamında bir proje uygulamaya koyacaksınız, bununla ilgili ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını göz ardı edeceksiniz; diğer taraftan, bu eğitimi verecek olan bilişim teknolojileri öğretmenleriyle ilgili atamada gerek kontenjanı kısıtlı tutacaksınız gerekse Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okullarınızdaki ders sayılarını azaltacaksınız. O zaman bu iş nasıl oluyor? Bir taraftan, milyarlarca lira kaynak aktarılan bir projeye özel kanunla destek veriyorsunuz; diğer taraftan, bu proje kapsamında çalıştırılması öngörülen öğretmenleri, özellikle bilişim teknolojisi öğretmenlerini atama zamanı geldiğinde görmeyeceksiniz, bilgisayarla ilgili dersleri azaltacaksınız, derslere ücretli öğretmen adı altında, piyasada bu konuda gerekli donanımı olmayan kişilere ihtiyaca binaen ders verdireceksiniz ve bazı bölgelerde, özellikle güvenlik sıkıntısı olan bölgelerde de bu dersleri veren kişiler terör örgütü elemanı olacak. İşte, bu sıkıntının çözümü yine bu yüce Meclis tarafından geliştirilmek ve gerekli tedbirler bu Meclis tarafından alınmak zorunda."

İktidar ise söylenenlere sessiz kalarak, AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar raporda yer alan öneriler hakkında Milli Eğitim Bakanlığının 2 yıldır çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)