adscode
adscode

Bilişimci KOBİ’leri, Okan Üniversitesi Yetiştirecek

Okan Üniversitesi, Türkiye’nin En Büyük E-Öğrenme Projelerinden ‘KOBİME’yi Hayata Geçirdi

Bilişimci KOBİ’leri, Okan Üniversitesi Yetiştirecek
Üniversite

 

 

Okan Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) işbirliğiyle, İstanbul bölgesi bilişim sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin bilgi ve iletişim teknolojilerini daha etkili kullanması amacıyla, Türkiye’nin en büyük ‘E-Öğrenme’ projelerinden ‘KOBİME’yi hayata geçirdi.

 

KOBİME projesi kapsamında bilişim sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik eğitimler, katılımcıların günlük iş süreçlerini aksatmayacak şekilde zaman ve mekandan bağımsız olarak oluşturulan ‘E-Öğrenme Platformu’ ile verilecek.

Eğitimlerin tamamı ücretsiz’

Okan Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan ‘KOBİME’ kapsamında eğitimler www.kobime.com sitesindeki ‘E-Öğrenme’ platformu ile verilecek. Dersler, ‘IT Eğitimleri’, ‘Kişisel Gelişim Eğitimleri’, ‘Girişimcilik Eğitimleri’ ve ‘Liderlik Eğitimleri’ başlıkları altında sunulacak. Platform aracılığıyla İstanbul genelinde  bilişim sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler, IT alanında faydalanabilecekleri birçok mesleki ve kişisel gelişim eğitim programlarına ücretsiz olarak erişilebilecek. Projeyle sektördeki KOBİ’lerin ekonomik kalkınmalarına katkı sağlanması ve gereksinimlerine uygun eğitimlerin en etkili ve verimli biçimde sunulması hedefleniyor.

‘Proje yöneticisi UZEM ’

Okan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından yürütülen KOBİME projesinin destek sağlayıcılığını ise İSTKA üstlendi. Sektörün çatısı olan TÜBİSAD da eğitim süresince proje ortağı olarak katkı sağlayacak. ‘Oracle’,’ .Net’,’ C#’ gibi birçok alanda ‘SkillSoft IT’, kişisel ve profesyonel gelişim eğitimleri ve etkin e-öğrenme çözümleri sunan ‘Enocta’ da projede alt yüklenici olarak yer alıyor.

‘Başarıyı Destekliyoruz’

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut uzaktan eğitimin üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu belirterek, uzaktan eğitim projelerinde organize olunarak daha verimli sonuçlar elde edileceğini vurguladı. Okan Üniversitesinin ‘İş yaşamına en yakın üniversite’ sloganına ek olarak ‘Başarıyı destekliyoruz’ sloganı ile yeni projelere imza attığını belirten Kut, sözlerine şöyle devam etti:

 ‘’Nitelikli eğitim ile nitelikli çalışanlar yaratma konusundaki çalışmalarımızı yalnızca öğrencilerimiz ile değil tüm ülkemiz ile paylaşmak istiyoruz. Bu konuda bizimle çalışmak isteyecek partnerlere ve yeni proje fikirlerine kapılarımız sonuna kadar açık.’’

Doksan KOBİ’den başvuru var

Enocta Genel Müdürü Ahmet Hançer de yaptığı konuşmada bilişim sektörünün bacasız sanayi olduğunun altını çizdi. Projenin lansmana çıkmamışken bile, KOBİ’lerin ilgisini çekmeyi başardığını ifade eden Hançer, “Lansmandan önce 90 KOBİ’den başvuru almamız, böyle bir projeye olan ihtiyacın en iyi göstergesi. KOBİME projesi, KOBİ’ler için uzaktan eğitim içerikli güvenli bir portal olmanın yanı sıra bilgi paylaşımı konusunda da önemli bir veri tabanı olacak” açıklamasında bulundu.

1000 kişiye eğitim verilecek

UZEM Müdürü Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto, artık uzaktan eğitim konusundaki önyargıların kalktığına dikkat çekerek, “Tablet bilgisayarlar ile öğrenim gören farklı bir nesil yetiştirmeye başlıyoruz. Ayrıca şirketler eğitim için harcanan zaman ve maliyet gibi etkenler sebebiyle uzaktan eğitime yönelmeye başladı” ifadelerini kullandı. KOBİME uzaktan eğitim projesinin 96 yazılım eğitimi, 10 kişisel eğitim programı ve 16 yönetim eğitimi içerdiğini söyleyen Yamamoto, “300 kişiye hizmet veren projeler ülkemizde büyük kabul ediliyor. KOBİME projesi bin kişiye eğitim verecek” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)