adscode
adscode

Bir çocuğun gözünden Saraybosna'da yaşanan acılar?

Savaşın acılarını yaşamak zorunda kalan çocukların dramatik öyküsünü anlatan “Bahar Piçleri” Pena Yayınevi’nden çıktı.

Bir çocuğun gözünden Saraybosna'da yaşanan acılar?
Kültür Sanat
Savaş sırasında Saraybosna’da büyüyen bir çocuğun geçirdiği dönüşümü, travmaları ve umut arayışını anlatan “Bahar Piçleri” bir ilk roman.
Yıl 1992. Bahar. Jevrem Andric on bir yaşındadır ve Saraybosna’da büyük bir savaş patlak vermek üzeredir. Artık cehennem zamanıdır. Asırlarca çok kültürlü bir miras üzerinde yaşayan Bosna birden etnik bir çatışmanın ve katliamın sıcağında tutuşmaya başlarken Jevrem’in dünyası savaşın yıkıntılarının altında altüst olur. Bir müzik âşığı olan annesi, artık kafayı sıyırmış bir cadı gibi saatlerce piyanonun tuşlarını döverken sanki çıkan sesin barikatlara, milislere ve şık ofislerinde oturan yabancı liderlerin kulağına gitmesini istiyormuş gibi çalar.
Jevrem büyük acıların, kayıpların ve katliamların yaşandığı bu savaşta hayatta kalır. Ama bedeni, aklı ve yüreği asla eskisi gibi değildir...

Sıra dışı bir ilk roman
Geçen yüzyılın sonunda Yugoslavya’nın bölünmesinden sonra yaşanan savaş, katliam ve kıyım acıları hâlâ hissedilen izler bıraktı. Belki de en çok o günlerde erkenden büyümek zorunda kalan çocuklar üzerinde… Pena Yayınevi’nin yeni kitabı “Bahar Piçleri” savaşı ve sonrasını bir çocuğun gözünden anlatan Katja Rudolph’un ilk romanı.
Katja Rudolph, ilk eserini veren bir yazardan beklenmeyecek olgunlukta bir romana imza atıyor ve bir büyüme öyküsü anlatıyor. Acı, hayatta kalma, yabancılaşma, nefret ve karşısında insan sevgisi bu iyi yazılmış, sürükleyici romanın temalarını oluşturuyor. Romanın kahramanı Jevrem, savaşın dumanları arasında ülkesini terk edip yeni bir hayata başlarken yazar da onun karakterindeki dönüşümü her adımda izliyor.

Savaştan geriye ne kalır?
Rudolph, genelde tarihi, politikayı ve Bosna’da yaşanan çatışmaları anlatımın içinde ustaca kurgularken, özelde çocukların ruhu üzerinde savaşın bıraktığı izleri sorguluyor. “Bahar Piçleri” savaş sırasında ve ardından gelen buruk barış günlerinde karanlığın içindeki güzelliği çıkarmayı başarıyor.
 
Eser Adı                     : Bahar Piçleri
Yazar Adı                   : Katja Rudolph
Çeviren                      : Uğur Mehter
Orijinal Adı                : Little Bastards in Springtime
Türü                           : Roman
Sayfa Sayısı               : 432
Etiket Fiyatı               : 25,00 TL
Yayınevi                     : PENA Yayınları
 
Katja Rudolph Hakkında:
Katja Rudolph İngiltere’nin Sussex şehrinde doğdu. Ailesiyle birlikte Kanada’ya taşındığında yedi yaşındaydı. Cambridge King’s College’da sosyal ve siyasal bilim okuyan yazar Katja Rudolph Toronto Üniversitesi’nde teori ve politika konusunda doktorasını yaptı. Eşi ve iki çocuğuyla Toronto yakınlarında yaşayan yazar yeni romanı üzerinde çalışıyor.
Pena Yayınları Hakkında:
Pena Yayınları, hem gündemdeki en büyük yazarların kitaplarını Türkçe olarak yayınlayarak bir okuma ziyafeti sunmayı ve okuru geliştirmeyi hem de dünyanın en iyi yazar ve çizerlerinin çalışmalarını çocuklarla paylaşarak, onların hayal gücünü beslemeyi hedeflemektedir. Türk dilinin ulaştığı bütün coğrafyalarda, farklı kültürlerden yazar ve çizerlerin kendilerini ifade edebildiği renkli ve güvenli bir ortam yaratmak için çabalıyoruz. Çalışanlarımızın girişimciliği ve yaratıcılığı en önemli parçamız olurken yayınevimizin sürekli yeni teknolojilere ayak uydurması bizi okurlarımıza daha da yakınlaştırmaktadır.
https://www.penayayinlari.com/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)