adscode
adscode

Bir hekimin, sonuçları aylarca açıklanmayan TUS veryansını!

Her TUS sınavı sonrası soru itirazları nedeniyle açıklanmak bilmeyen sınav sonuçları hekimleri bezdirmiş durumda. İşte bir hekimin veryansını:

Bir hekimin, sonuçları aylarca açıklanmayan TUS veryansını!
Sınavlar
"Tıp doktoruyum. Sizi saygıyla takip eden bir okurunuz olarak bu satırları yazıyorum. Türkiye’de pek bilinmeyen veya bir şekilde gazete ve televizyonların dikkatinden kaçan vahim bir durumdan bahsetmek isiyorum: TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı). Bildiğiniz üzere TUS yılda iki kez (şubat- ağustos aylarında) Sağlık Bakanlığı adına ÖSYM tarafından yapılıyor. Her sınava yaklaşık 10.000- 13.000 arası hekim giriyor. Yapılan her TUS sınavı sonrası sorulara bireysel olarak ÖSYM'ye direk itiraz veya itirazı mehkeme üzerinden yapmak gibi seçenekler var. Her nasılsa her TUS sonrası birkaç soru mutlaka birileri tarafından mahkemeye veriliyor. ÖSYM de mahkeme sonuçlanıncaya kadar sonuçları açıklamıyor. Baktığınız vakit; her TUS yaklaşık 3-4 bazen 6 ayda açıklanıyor. Sınav açıklanınca da zaten diğer TUS sınavı vakti gelmiş oluyor. Yani eğer siz ben bu sınavda yerleşirim diyerek beklerseniz ve 4 ay sonra sınav açıklandığında başarısız olduğunuzu öğrenirseniz, o sene yapılacak olan 2. TUS sınavına hazrılanacak vaktiniz maalesef olmuyor. benim gibi bu sınava hazırlanmak için istifs etmiş, müstafi olmuş yüzlerce hekim var. hekim ve uzaman açığından sürekli yakınılan ülkemizde bu durum; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu lafını tabir-i caizse akıllara getiriyor. 

Sorulara yapılan itirazların bağımsız kurul veya kurullarca değerlendirilip çok kısa bir sürede netice alınabilecekken, olay mahkemelerde aylarca sürünüyor. Şu anda 2017 TUS sınavı mahkeme sürecindedir. Eylülde ÖSYM tarafından açıklanacağı duyurulmuşken sonuç hala açıklanmamıştır. ben ve benim gibi birçok hekim her TUS sonrası aylarca bekletilmekten gerçekten yıldık."

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)