adscode
adscode

“Bir İnsan Bin İnsan” Projesi, Genç Kızları İş Sahibi Yapacak!

ERA Okulları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önderliğinde düzenlenen “Bir İnsan Bin İnsan” meslek edindirme projesine sponsor oldu.

“Bir İnsan Bin İnsan” Projesi, Genç Kızları İş Sahibi Yapacak!
Eğitim
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ya da yeni adıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, korunmaya muhtaç çocuklara bakım, eğitim ve sağlık hizmetleri sunuyor. Farklı yaşlarda bambaşka sebeplerle devletin koruması altına giren çocuklar, 18 yaşına geldiklerinde kurumdan ayrılmak zorundalar. Reşit olduğu için devlet koruması kapsamından çıkan bu genç kızlara yardımcı olabilmek adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önderliğinde bir proje başlatıldı.

ERA Okulları’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “Bir İnsan Bin İnsan” projesi, estetik ve güzellik merkezi sahibi Nuray Çelik tarafından geliştirildi. Genç kızlara ekonomik özgürlük kazandıracak olan bu meslek edindirme projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Beylikdüzü İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve ilçedeki kadın sığınma evlerinin işbirliği ile yapılıyor. Pilot bölge olarak seçilen Beylikdüzü’nde başlayan çalışmanın, ülke çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

ERA Okulları Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu , projenin önemini şu sözlerle açıklıyor: “Genç kızların meslek edinmeleri ve hayatta güçlü bir duruş sergilemeleri hem kendi yaşamları hem de ileride sahip olacakları çocuklar için önem taşıyor. Kızlarımız, hayatın zorlukları karşısında güçlü duramazlarsa ileride belki de kendi çocuklarını devlet korumasına bırakmak zorunda kalacaklar. ERA Okulları olarak hem genç kızlarımızın hem de onların yetiştireceği çocukların mutluluğu için bu projeye destek veriyoruz. Tüm kamuoyunu ve özel şirketleri de bu önemli çalışmaya destek vermeye davet ediyoruz. “

Bir İnsan Bin İnsan

Toplumun parçası olan her birey, diğerinin yaşamını etkiliyor. Bir insanın yaşamına katkı sağlamak, binlerce kişinin hayatını etkileyecek önemde. Devlet korumasında yetişmiş genç kızların, üretime katılmalarına ve kendilerine yetecek duruma gelmelerine destek olmak, hepimizin sorumluluğunda.

Genç kızlar için hazırlanan bu projede, öncelikle kuaförlük ve güzellik uzmanlığı branşlarında eğitimler sunulacak. Eğitimleri tamamlayan genç kızlar, Kuaförler Odası aracılığıyla maaşlı olarak işe yerleştirilecekler. Başlangıç olarak 2 branşta verilecek olan eğitimler, genç kızların ilgi alanları ve taleplerine göre genişletilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)