adscode
adscode

BİR KİŞİNİN YANLIŞ KARARIYLA 65 BİN AYRI SORUN VE MAĞDUR OLUŞTU!

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, “Üniversiteleri kapatarak 65 bin ayrı soruna yol açtılar, şimdi bu karmaşayı çözmeye çalışıyorlar. Bu olağanüstü süreçte ise bu kararları kötünün…

BİR KİŞİNİN YANLIŞ KARARIYLA 65 BİN AYRI SORUN VE MAĞDUR OLUŞTU!
Eğitim
YÖK’ün kapatılan üniversitelerin öğrencilerine yönelik yeni kararlarına ilişkin bir değerlendirme yapan TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, “Üniversiteleri kapatarak 65 bin ayrı soruna yol açtılar, şimdi bu karmaşayı çözmeye çalışıyorlar. Bu olağanüstü süreçte ise bu kararları kötünün iyisi olarak değerlendirmek gerekir” dedi.

KAPATMAK YERİNE TABELA DEĞİŞMELİYDİ

65 bin öğrencinin mağduriyetiyle ilgili başından beri konunun takipçisi olan İrgil, gerek bir araya geldikleri toplantıda gerekse özel olarak yaptığı görüşmelerde YÖK’ün tüm kararlarını öğrencilerin lehine almaya özen gösterdiğini söyledi.
“Bu üniversiteleri kapatmak yerine tabelasını değiştirip devletleştirmeleri gerekirdi. Ancak bir kişinin verdiği yanlış karar yüzünden şimdi binlerce insan binlerce sorunla karşı karşıya” diyen CHP milletvekili ekledi: “Bu ülke Mustafa Kemal’in çizgisinden ayrılmasaydı, eğitim cemaatlere teslim edilmeseydi bütün bunlar zaten yaşanmayacaktı!”

BU MAĞDURİYETLER DAVA KONUSUDUR

Velilerin ve öğrencilerin kendisine yüzlerce soru yönelttiğini, sorunların bir an önce halledilmesi için isyan ettiklerini belirten İrgil, “Haklılar ama biraz soğukkanlı olmak ve sabır göstermek gerekiyor” dedi. YÖK’ün kararlarına rağmen üniversitelerle birebir olumsuzluk yaşayanların şikayetlerini YÖK’e iletmeleri gerektiğinin de altını çizen İrgil, şunları söyledi:
“OHAL sürecinde mağduriyet yaşayanların OHAL sonrası hayatlarında bu mağduriyetlerin devam etmesi dava konusudur. Biz şimdi olduğu gibi OHAL sonrası da sürecin takipçisi olacağız. Şu anda velilere ve öğrencilere tavsiyem, süreç dahilinde hareket etmeleri, platformlar oluşturarak ve sosyal medyayı kullanarak seslerini daha gür çıkarmaları.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)