adscode
adscode

Bir Ülkede Daha Kullanıma Giriyor

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın online ödeme servisi Apple Pay'in 2015'in ilk yarısında İngiltere'de kullanıma gireceği iddia ediliyor.

Bir Ülkede Daha Kullanıma Giriyor
Bilim Teknoloji
İngiliz medyasının şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre,  Apple, online ödeme sistemi Apple Pay'i ülkede kullanıma sunabilmek için İngiltere'nin önde gelen bankalarıyla görüşmeler yürütüyor. Habere göre, Apple, bu servisi 2015'in ilk yarısında kullanıma sunacak.

Aynı kaynakların iddiasına göre, Apple'ın görüştüğü bankalar bu fırsatı kaçırmak niyetinde değil. Henüz kısıtlı bir kullanım alanına sahip olsa da Apple Pay'in yakın zamanda ödeme alışkanlıklarını değiştirmesi bekleniyor.


iPHONE 6 VE 6 PLUS KULLANICILARI KULLANABİLİYOR

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının  kredi kartlarını akıllı telefonlarına yüklemelerine ve bu sayede ödeme yaparken akıllı cihazlarını kullanmalarına izin veriyor.

Geçtiğimiz ay ilk olarak ABD'de kullanıma sunulan Apple Pay'in bu şekilde ödeme yapan her 100 kişiden 1'i tarafından kullanıldığı ve ülkedeki kredi kartlarının yüzde 90'ı ile uyumlu hale geldiği açıklanmıştı.

Kredi kartlarını NFC teknolojisi ile birleştiren ödeme sisteminin uzun vadede bu alanda hizmet veren online ödeme sistemi PayPal’in sektördeki küresel liderliğine son verebileceği düşünülüyor.

2015'te İngiltere ile beraber Avrupa'da da bu ödeme sistemini kullanıcılarının hizmerine sunmayı planladığı belirtilen Apple'ın bu plana Türkiye'yi dahil edip etmediği şu an için bilinmiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)