adscode
adscode

Bir Üniversite Daha 'SAP Üniversite İşbirliği Programı'na Katıldı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ SAP ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI’NA KATILARAK İLK SAP KURUMSAL YÜKSEK LİSANS PROGRAMI’NI BAŞLATIYOR.

Bir Üniversite Daha 'SAP Üniversite İşbirliği Programı'na Katıldı
Üniversite


Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, dünyanın lider “Kurumsal Uygulama Yazılımları” sağlayıcısı SAP tarafından yürütülen “Üniversite İş Birliği Programı”na katıldı. Program kapsamında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencileri MBA yüksek lisans programında SAP sistemlerini öğrenecekler. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ayrıca, Türkiye’de bir ilke imza atarak MBA programı ile beraber SAP Kurumsal Yüksek Lisans Programı’nı da (Corporate Master Program) öğrencilerine sunacak.

SAP’nin uluslararası boyutta sürdürdüğü “Üniversite İş Birliği Programı”na (SAP University Alliances Program) Türkiye’den bir üniversite daha katıldı. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, SAP ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde MBA yüksek lisans programında SAP sistemlerini öğretecek. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ayrıca Türkiye’de bir ilke imza atarak MBA programı kapsamında SAP Kurumsal Yüksek Lisans Programı’nı da (SAP Corporate Master Program) öğrencilerine sunacak. Öğrenciler akademik olarak derslerine katılırken SAP Eğitim Departmanı tarafından yürütülecek olan SAP Kurumsal Yüksek Lisans Programı çerçevesinde danışmanlık eğitimlerini tamamlayarak ilgili modülde SAP Danışmanı olabilecekler. Kurumsal Kaynak Planlaması’nın (Enterprise Resource Planning – ERP) baz alınacağı programda, çeşitli modüller hem teorik olarak hem de vaka çalışmaları ile anlatılacak. MBA öğrencilerinin gerçek bir SAP sistemini kullanmalarını sağlayacak olan dersler, çalışanlar dikkate alınarak akşam saatlerinde yapılacak.

‘Kurumsal Kaynak Planlaması’ olarak da bilinen ERP’nin yaygınlaşması ve özellikle büyük ölçekli kurumsal şirketlerde kullanım alanının genişlemesi ile birlikte SAP uygulamalarına hakim ERP uzmanı ihtiyacı giderek artmaktadır. Bu nedenle, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, ERP uzmanlık dalını, İngilizce MBA İşletme Yüksek Lisans Programı eğitiminin öncelikli programları arasına almaya karar verdi. Bu program ile günümüzde büyük şirketlerin ve kurumların yoğun olarak kullandığı bütünleşik yönetim sisteminin teorik ve pratik alt yapısının öğrencilere aktarılması amaçlanıyor.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde yapılan imza töreninde üniversite adına Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve SAP adına SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker işbirliği için imza attılar. Törenin ardından konuşan Prof. Dr. Üçtuğ, SAP Üniversite İş Birliği Programı’na dahil olmanın İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi için önemini vurgularken; Yeker, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin SAP Kurumsal Yüksek Lisans Programı’na katılan dünyada altıncı, Türkiye’de ise ilk üniversite olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Üniversite İş Birliği Programı’nın nitelikli ve kaliteli iş gücüne destek sağladığını sözlerine ekleyen Cem Yeker, yüksek lisans seviyesinde yapılan iş birliği sayesinde mezunlara yeni olanaklar sunulduğunun altını çizdi.


Üniversiteler, Fortune 100 şirketlerinde çalışabilecek niteliğe sahip öğrenciler mezun ediyor

SAP Üniversite İş Birliği Programı’na üye üniversiteler, derslerinde en güncel SAP sistemlerini kullanarak öğrencilerine interaktif bir eğitim ortamı sağlarken, öğretim üyelerine de dünyadaki diğer öğretim üyeleri ile iletişime geçebilme ve deneyimlerini paylaşabilme imkanı sağlıyor. Dahası üniversiteler, program kapsamında danışmanlık sertifikası eğitimi de verebildiğinden, öğrenciler dünyada 25’ten farklı sektörde, Fortune 100 ve Forbes 2000 listelerinde yer alan dünyanın lider firmaları tarafından kullanılan SAP programlarını öğrenerek, diğer mezunlara göre bir adım önde oluyorlar.

Türk üniversiteleri de dünya üniversitelerinin izinden gidiyor

Dünya çapında 1.200’ü aşkın üniversitenin yararlandığı SAP Üniversite İş Birliği Programı, Türkiye’de Ağustos 2010’da başladı. SAP Türkiye, program kapsamında şu ana dek ODTÜ, Bahçeşehir Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile anlaştı. Program çerçevesinde üniversiteler, SAP lisanslarını ücretsiz olarak öğrencilerinin eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanabiliyor. Sunucunun Almanya’da yer aldığı bu modelde, üniversitedeki kullanıcılar web kullanıcı olarak sisteme bağlanıyorlar. Bu sayede üniversite, sunucunun bakımı ya da meydana gelebilecek herhangi bir problemle uğraşmak zorunda kalmıyor, herhangi bir konuyu danışmak ya da bilgi almak için ise “Üniversite Yetkinlik Merkezi” ile iletişime geçiyorlar.

SAP Kurumsal Yüksek Lisans Programı (Corporate Master Program) Hakkında
EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde SAP Eğitim ve SAP Üniversite İşbirliği Programı’nın ortaklaşa yürüttüğü yüksek lisans programı halen Almanya, İngiltere ve Mısır’da toplam 5 seçkin üniversitede devam etmektedir. Program, katılımcılara İşletme Yüksek Lisans eğitimine devam ederken bir diğer yandan da danışmanlık eğitimlerini tamamlama olanağı sunmaktadır. Güncel vaka çalışmaları ile zenginleştirilen içerik sayesinde, program sonunda katılımcıların hızlı bir şekilde SAP projelerinde yer alabilmeleri amaçlanmaktadır.


SAP’nin kurumsal yazılımlar alanındaki en son yeniliklerini www.sap.com/turkey adresinden takip edebilirsiniz.


SAP Hakkında
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 53.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 176.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Bunun sonucunda dünya genelinde yılda 2,5 milyar elektrik, su, gaz faturası SAP sistemleriyle kesiliyor; 50 milyon banka hesabı SAP sistemlerinde yönetiliyor; 2,2 milyar ton çikolata SAP çözümleriyle üretiliyor. SAP, uygulama ve çözümleri ile dünya genelinde 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.

SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkanı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)