adscode
adscode

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

...

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Erdal Necip Yardım
Kuruluş tarihi: 2007
Bulunduğu il: Bitlis
Akademik birimleri: Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik – Mimarlık, İslami İlimler, Güzel Sanatlar olmak üzere 5 fakültesi, 2 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 8 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 11.530 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 10 profesör, 16 doçent, 102 Dr. öğretim üyesi, 161 öğretim görevlisi, 131 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 420 akademik personeli var.
Burs olanakları: Öğrenciler, KYK’nın verdiği burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabiliyorlar. Burs almak için uygun durumda olanlar başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapabiliyor. Ayrıca Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ve Eren Vakfı Bursları da mevcut.
Yurt olanakları: KYK yurtları 3000 kişiyi barındıracak kapasitede. Üniversitenin merkez yerleşkesinde 600 kapasiteli erkek öğrenci yurdu ile 1320 kapasiteli iki ayrı kız yurdu bulunmakta. Ayrıca kampüs alanında 1400 kapasiteli öğrenci yurdu inşa edilecek.
Öğrenci kulübü sayısı: 36 öğrenci topluluğu var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Köklü bir tarihi olan Bitlis, bir medeniyet ve ilim merkezi olma vasfını sürdürmektedir. Bu manada çağın önemli eğitim kurumları olan medreselerin ve bu medreselerde yetişmiş, ders vermiş büyük zatların merkezi olan Bitlis, Van Gölü, Nemrut Krater Gölü, Tatvan Antik Kenti, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Adilcevaz Kef Kalesi, Güroymak kümbet ve mezarlıkları, Mutki Şelalesi, Hizan Tağ Kalesi gibi çok sayıda tarihi ve turistik mekânı da bünyesinde barındırmakta.
Üniversitemiz; genç, dinamik ve kaliteli akademik kadrosuyla, iş imkânları yüksek ve çağın ihtiyacı olan bölümlere sahiptir. Bitlis Eren Üniversitesi, giderek artan rekabet dünyasında ülkemizin hangi dinamiklerle hareket ettiğini ve üniversitelerin bu sürece nasıl hizmet etmesi gerektiğini kavramış bir üniversitedir. Bu bakımdan ulusal amaçlara hizmet edecek şekilde öğrencilere mesleki becerilerin kazandırılması, analiz yapabilecek, başkalarıyla sağlıklı iletişim kurabilecek, geleceği değiştirmeye muktedir olabilecek donanıma sahip olunması; yaratıcı, kendine güvenmenin yanında güven aşılayabilecek, toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş öğrencilerin bu yöndeki kabiliyetlerini tam olarak kullanmalarının sağlanması üniversitemizin temel ilkeleri arasında yer almaktadır. Akademisyenlerimiz ve idari kadromuz, öğrencilerle yakından ilgilenmekte ve öğrencilerin kendilerini bir aile içinde hissedecekleri sıcak bir ortam sağlanmaktadır. Bizi tercih etmeniz halinde yol arkadaşlığımız boyunca ülkemizi, bölgemizi, şehrimizi ve öğrencilerimizi başarıdan alıkoyacak her türlü engeli ortadan kaldırıyor ve kaygılardan arınmış bir geleceğe adım atmanız için Bitlis Eren Üniversitesi ailesi olarak, tüm gayretimizle çabalıyor ve yanınızda olacağımızı unutmamanızı diliyoruz.
İletişim bilgisi: www.beu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)