adscode
adscode

BJK Sadece Sahada Mucize Yaratmadı!

BJK Sadece Sahada Mucize Yaratmadı!Hemen her koşulda birbirimizi yemeye öyle koşullanmışız ki, bir araya gelmemiz ancak çok acılı günlerde ya da ulusal meselelerde oluyordu.

BJK Sadece Sahada Mucize Yaratmadı!
Milliyet Diyalog
 Beşiktaş’ın önceki akşam Liverpool karşısında kazandığı zafer, en uçlardaki kitleleri bile orta noktada buluşturdu. Demek ki bu o kadar da zor değilmiş!    

Seçim öncesinde giderek gerginleşen ortamı nasıl yumuşatırız diye reçete arayanlara, işte reçete: Başarı, başarı, başarı...

Zaferlerin her derde deva olduğuna inandık, başardık ve bir kez daha gördük... Ama bu başarı sadece sporla sınırlı kalmamalı. Hemen her alanda, hepimizi aynı şemsiye altında toplayacak başarılara ihtiyacımız var. Kin ve öfke sadece yoruyor. Başarı ise her şeyi unutturuyor, yeni başarılar için umut veriyor...

Beşiktaş, en zor olanın bile, imkânsız olmadığını bize gösterdi. Yeter ki isteyelim. Arkası gelecektir. O geldikçe de öfkenin yerini hoşgörü alacaktır!..

Bakın işte o zaman seçim meydanları, muharebe alanlarına değil karnaval şölenine dönüşecektir... Teşekkürler Beşiktaş, bize unuttuğumuz duyguları hatırlattığın için...

Niye hep öğretmenler?

Siyasi literatürde bir söz var. Bir ülkeyle oynamak istiyorsanız önce eğitimiyle, eğitimiyle oynamak istiyorsanız da öğretmen yetiştirme ve atama sistemiyle oynayın, gerisi kendiliğinden gelir derler... Yüzlerce  yıllık tarihimize baktığımızda, öğretmenliğin dışındaki mesleklerde örneğin, tıp, hukuk, mühendislik eğitiminde, revizyonlar yapılmıştır ama çok köklü değişiklikler olmamıştır.

Bir de öğretmenliğe bakın! Neredeyse her on yılda bir öğretmen yetiştirme ve atama sistemi sil baştan değişti. Bakın yine eğitim fakülteleri kapansın yerine farklı modeller gelsin isteniyor. Hani en iyisi buydu? Bu değişimleri gerçekleştirenlerin elbette hepsi de art niyetli değildi. Ama sonuç ortada. Her defasında öğretmenin kalitesi düştü. Atama sistemi sıradanlaştı. Öğretmenlerin idealizmi söndürüldü... Sonra da çıkıp eğitim ve ülke niye bu hale geldi diye tartışıyoruz... Sizce kabahat kimde?..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)