adscode
adscode

Boğaziçi'nde halka açık dersler yarın başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ‘Açık Ders’ler üçüncü döneminde bu kez Sarıyer Belediyesi işbirliğiyle bilim meraklıları ile buluşuyor.

Boğaziçi'nde halka açık dersler yarın başlıyor
Üniversite
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek Açık Ders’ler 17 Ocak – 28 Mart 2017 tarihleri arasında, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ Etkinlikleri kapsamında başlattığı seminer dizisinde,  farklı temalar altında psikolojiden bilgisayar mühendisliğine, fizikten dilbilime, birçok alandaki güncel gelişmeler ve önemli tartışma konuları katılımcılarla paylaşılacak. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen dersler saat 19:00’da başlayacak. 

Üçüncü dönemin ilk Açık Ders’i 17 Ocak’ta başlıyor

Açık Ders’in üçüncü dönemi, Prof. Dr. Cem Say’ın ‘’İnsan ve Makine Beyinlerinin Sınırları’’ başlıklı semineri ile 17 Ocak tarihinde başlayacak. Say, seminerinde bilgisayar biliminin kurucusu olarak kabul edilen, ünlü matematikçi Alan Turing’in temelini attığı ‘Hesaplama Kuramı’nın bilim ve yapay zekaya dair sorularına verdiği yanıtları tartışmaya açacak.

Program kapsamında Mine Nakipoğlu’nun “Dil, Beyin ve Evrim” başlıklı semineri 7 Şubat tarihinde gerçekleşecek. Nakipoğlu, bu seminerde insan türünün belki de en büyük başarısı olarak adlandırabileceğimiz dil olgusunu dilin evrimi, dil-beyin ilişkisi ve dilsel birimlerin beynimizde nerede ve nasıl temsil edildiği konularına ışık tutarak, tartışmaya açacak.

İnci Ayhan’ın vereceği “Zaman Algısı” semineri ise 21 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Seminer, zamanı nasıl algıladığımızı, bu algıyı oluşturan biyolojik ve psikolojik faktörleri ele alarak zamana dair hepimizin deneyimlediği mutluluk, stres gibi durumları da konu edinecek.

Dönemin son dersi ise 28 Mart tarihinde Elif A. Duman’ın ‘’Stresin Sinir Sisteminin Üzerindeki Etkileri’’ başlıklı semineri olacak. Duman, bu seminerde stresli deneyimlerin beynin ve sinir sisteminin işleyişi üzerindeki etkilerinden bahsedecek. Bu bağlamda seminerde, öncelikle bu etkilerin genetik faktörlerle nasıl etkileşime girebildiği üzerinde durulacak, ardından bu etkileri depresyon gibi psikolojik sorunlarla ilişkisinden söz edilecek.

Dersler, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde (Darüşşafaka Mah. Akgün Cad. No:1) saat 19:00’da gerçekleşecek

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)