adscode
adscode

Bornova'da Okullar Atık Yağları Toplamak İçin Yarışıyor

Bornova Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak için ilkokul ve ortaokullar arasında 'bitkisel atık yağ toplama kampanyası' başlattı. En çok atık yağı toplayan okulların projeksiyon cihazı, yazıcı ve…

Bornova'da Okullar Atık Yağları Toplamak İçin Yarışıyor
Etkinlikler
Bornova Belediyesi, bir litresi bir milyon litre doğal su kaynağını kirleten bitkisel atık yağları toplamak ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak için kampanya başlattı.

Özellikle çocukların ve gençlerin çevre duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen 'İlkokul ve Ortaokullar arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası' yoğun ilgi gördü.
 
13 Ekim'de başlayan kampanyada toplanan bitkisel atık yağların 15 Mayıs 2015'e kadar Bornova Belediyesi'ne teslim edilebileceği belirtildi. Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanyaya katılmak isteyen okullar, 999 29 29 numaralı telefondan 2300 ya da 2206 dahili hatları çevirerek ayrıntılı bilgi alabilecek.Bornova Belediyesi en çok bitkisel atık yağı toplayan ilkokul ve ortaokula birer adet projeksiyon cihazı, ikinci okullara yazıcı, üçüncü okullara ise fotoğraf makinesi hediye edecek.
 
 
Dünyanın en önemli sorunlarından biri haline gelen çevre kirliliğinin önlem alınmazsa gelecekte daha da büyük sıkıntılar yaratacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini yoketmek için şimdiden büyük bir gayretle çalışmamız gerekiyor. Bunun için herkese büyük görevler düşüyor. Bu nedenle çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılanması için çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik bir kampanya yaptık. Tüm okullarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)