adscode
adscode

Brüksel'de göçmen gençlerin tiyatro sevgisi

Mizah yazarı ve tiyatro yönetmeni Erdinç Utku’nun yaklaşık on yıl önce Anvers’te Sesimiz tiyatrosu ile Belçikalı göçmen ailelerin çocukları ile başlattığı tiyatro etkinlikleri, meyvelerini vermeye başladı.…

Brüksel'de göçmen gençlerin tiyatro sevgisi
Kültür Sanat
Etkinliklerden biri olan, yazarın kendi yazıp yönettiği ‘Yaşasın boşanıyoruz’ adlı oyun, dün akşam Belçika’nın saygın sanat merkezlerinden Bozar’da, farklı kültürden pek çok sanatseveri bir araya getirdi, oyun sanat severlerden yoğun ilgi topladı.

Belçikalı göçmen aileler arasında son zamanlarda artan boşanma vakalarını konu alan oyun, toplumsal ve kültürel sorunları derinlemesine irdeleyerek; her yaştan izleyici için farkındalık oluşturdu. Evliliklerin genç çiftlerin gelmiş oldukları kültür ve aile yapısı ve toplum baskısı gibi çevresel nedenler ile nasıl kolay sona erdiğini esprili bir dille sergileyen oyuncular, oynadıkları senaryo ile göz doldurdular.

Usta tiyatro oyuncusu Abdullah Şahin de oyunda konuk oyuncu olarak ağırlandı. Bu arada oyunun yazarı ve yönetmeni Utku, usta oyuncu Şahin’in, sanatının 50. yılını 25 Mart’ta Brüksel’de hazırladığı bir oyun ile taçlandıracağını tiyatroseverlere duyurdu. Usta oyuncu Şahin, etkinlik sonrası kitaplarını tiyatro severler için imzaladı.


Emel Kılıç

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)