adscode
adscode

Btü'de Robot Eğitim Merkezi Kuruluyor

​Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri, Mimarlık Mühendislik Fakültesi (DBMMF) bünyesinde Robot Eğitim Merkezi kurulacak.

Btü'de Robot Eğitim Merkezi Kuruluyor
Eğitim
Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri, Mimarlık Mühendislik Fakültesi (DBMMF) bünyesinde Robot Eğitim Merkezi kurulacak. Yeni kurulacak Robot Eğitim Merkezi’ne ilk destek dünya sanayi devi Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri'nden geldi. Dünya sanayi devi Mitsubishi Electric’e bağlı bir kuruluş olan Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş (METR), Bursa Teknik Üniversitesi’ne çok amaçlı bir robot hibe etti.

Eğitim amacıyla kullanılacak olan robot, METR temsilcileri tarafından Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bir törenle BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’e teslim edildi. Robot tesliminin gerçekleştirilip, aynı zamanda Robot Eğitim Merkezi ile ilgili protokolün de imzalandığı törene rektör yardımcıları, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, öğretim üyeleri, METR temsilcileri ve davetliler katıldı.

Öğrenciler, bundan böyle robotu, uygulamalı eğitim aracı olarak kullanma imkânına sahip olacak. Yine öğrenciler, robot teknolojisi ile tanışma fırsat sağlayacak. Söz konusu robot, halen METR tarafından üretilen ve sanayi kuruluşlarına pazarlamasını yaptığı güncel teknoloji özelliğini taşıyor. 

Robotun teslim töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversitede kurulan Robot Eğitim Merkezi’nin eğitimi zenginleştireceğini belirterek, “Bursa sanayiinin ihtiyaçlarına cevap verecek bir profilde büyüme sözlerini gerçekleştirme yolunda sadece bir adım kaldı. Merkezin araç gereç parkı METR tarafından hibe edilen robottan ibaret değil. Üretim ağırlıklı olarak sürekli geliştirilecek ve buraya diğer uygulama merkezleri de ilave edilecek.” dedi.

Bir mühendis adayının, teknolojinin kullanıldığı bir ortamdan kazandığı öğrenme deneyimini sınıf ortamından almayacağının altını çizen Rektör Sürmen, “Bu nedenle METR’nin verdiği destek, üniversitemiz öğrencilerinin sanayinin istediği niteliklere sahip olarak yetişmesine önemli oranda katkı sağlayacak.” diye konuştu. 

BTÜ’ye robot hibe eden Firmanın İş Geliştirme Yöneticisi Tolga Bizel de değerlendirmesinde, “Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş üretimini gerçekleştirdiği ileri teknoloji ürünlerini eğitim kurumlarına hibe ediyor olmaktan büyük gurur duyuyor. Bugün BTÜ ile imzaladığımız işbirliği sözleşmesi sayesinde firmamızın ürettiği robotların kullanım bilgisine, BTÜ öğrencileri, üniversite yıllarında sahip olacak.” şeklinde bilgi verdi. 

Aynı zamanda bu teknolojiyi kullanan öğrencilere sertifika verileceğini anlatan Rektör Ali Sürmen, öğrencilerin, iş hayatlarına bir artı değer kazanmış olarak başlayacağını sözlerine ekledi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)