adscode
adscode

Bu Araştırma 'Bırakın Yesinler' Dedirtiyor

Daha önce tırnaklarınızı hiç kemirdiniz mi? Peki kemirirken o an ne düşünüyordunuz? Siz kafanızda bu soruların yanıtını aramaya başlarken, biz de sizlere bu davranış bozukluğu olarak görülen eylemin bilimsel…

Bu Araştırma 'Bırakın Yesinler' Dedirtiyor
Sağlık
Radikal'in haberine göre, İran Sağlık Bilimleri Dergisi ve Shiraz Üniversitesi'nin çocuklar üzerinde yaptığı çalışmalar tırnak yeme alışkanlığının, yasaklama ve cezalandırma yöntemleriyle giderilemeyeceğini ortaya koydu. Hatta sorun ve sıkıntıları giderilen çocuklarda bile bu davranış bozukluğunun sürekli olarak devam ettiği görüldü.
 
Montreal Üniversitesi ise çalışmayı biraz daha ileri götürdü ve bu davranış bozukluğunun bir alışkanlık olduğuna teşhis koydu. Peki neydi bu alışkanlığın sebebi? Araştırmacıların vardığı sonuca göre tırnağını yiyen insanların ortak duygusal dinamikleri var. Öncelikle "mükemmeliyetçilik" ön plana çıkan bir özellik. Sonrasında "tutkulu olmak" yine bir başka manevi hissiyat.

Araştırmacılar "Eğer bir işin doğru yapılmasını istiyorsanız onu tırnaklarını yiyen birine verin." demekten geri kalmayacak kadar bu konuda eminler. Çünkü tırnak yiyen insanların bu davranışı kesinlikle odaklanmak için yaptıklarına inanıyorlar. Dikkat edilirse, tırnak yiyen insanlar genelde bir şeyler okurken, izlerken, dinlerken ya da odaklanılması gereken bir işe başlarken bunu yapıyorlar. Bu onların son derece dikkatli olmasını sağlıyor. Isırmak öyle bir dürtü ki, Türk insanında sıkça görülen çekirdek çitleme bağımlılığı yine burayla ilintili. Çünkü ısırmaya bir kez odaklandığınız zaman beyniniz adeta bir kilitlenme yaşıyor ve yüksek bir performans sergiliyor. Bu yüzden maç, dizi, film izlerken sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyoruz. Sebebi "Daha iyi odaklanmak". Bu noktada Montreal Üniversitesi araştırmacıları "Bırakın yesinler" diyorlar.

Ancak tırnak yiyenlerin bu artı özelliklerine karşı Dr. Joseph Mercola'nın uyarıları var; tırnak yemek öncelikle vücudunuzu zararlı bakterilere karşı bir hedef haline getirir. Kansere kadar varabilecek virüsleri doğrudan vücudunuza alabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığınız nükseden problemler yaşar. Bu hastalık risklerini göze alabiliyorsanız buyrun rahat rahat odaklanın, sevgili tırnak yiyiciler...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)