adscode
adscode

BU BAYRAMDA KURBAN SİZ OLMAYIN..!

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği'nden (KTYG) bayramda yola çıkacaklara uyarı...

BU BAYRAMDA KURBAN SİZ OLMAYIN..!
Türkiye'den Haberler

2017 Kurban Bayramında alınan tüm tedbirlere rağmen, maalesef 10 günlük bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda 122 kişi hayatını kaybetti 617 kişide yaralandı.

Alınan tüm tedbirlere rağmen rekor bir ölü,yaralı sayısı ile karşılaşılmıştır. Genel istatistikler çerçevesinde yaralıların bir ay izlenmesi sonucu, geçmişdeki gerçekleşmelerden  ölü sayısının 250 olacağını ve bunların %10 ‘unun sakat -engelli kalacağını söylemek mümkündür.

Ülkemizde yılda ortalama 1,5 milyon adet kaza olmakta,300 bin kişi yaralanmakta, 7.500 kişi ölmekte ve binlerce insan sakat kalmakta ve engelliler sınıfına dahil olmaktadır. Trafik kazalarının ülke ekonomisine zararı yıllık 6,5 milyar usd ‘dir.

Karayolu Trafik Yol Güvenliği Derneğimiz;14 ilde temsilciliği bulunan, ilk okul çocuklarına ,lise ve üniversite gençlerine eğitim veren, Trafik kazalarına karşı alınması gereken önlemler hakkında toplumu bilinçlendiren bir sivil toplum kuruluşudur.

Bilim kurulumuz vasıtası ile hazırlanan ,Kurban Bayramında sürücülerin alması gereken tedbirleri özetle şöyle sıralayabiliriz..

1-        Bayramda Gündüz araç kullanılmasına özen gösterilmelidir. 

2 -       Yola çıkarken ağır yemekler yenmemeli,sulu gıdalar, meyve  ve salatalar tercih edilmelidir. 

3-       Araç kullanırken bir şeyler  atıştırmamalı, yola çıkarken ve mola yerlerinde uyku getirecek ayran veya yoğurt alınmamalıdır. Molalarda çay, kahve ve limonata tercih edilmelidir..     

4-        200 /250 km de bir veya en fazla 3 saat araç sürüşü sonrası,  kesinlikle dinlenme ve ihtiyaç molası verilmelidir.     

5-         Sürücü rahat edeceği keten ve pamuklu, vücudu sıkmayan  yapışmayan terletmeyen  gömlek şort gibi giysileri tercih etmelidir. Terlik giyilmemeli, fren  ve  debriyaj da sorun olmayacak spor ayakkabı tercih edilmelidir.   

6-        Sürücüler kullandıkları ilaçların uyku getirme  ve konsantrasyon bozma özellikleri olup olmadığını incelenmelidir.                

7-        10 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtunuz ve emniyet kemerlerini bağlayınız. Çocuklar için mutlaka oto koltuğu kullanınız.

8-        Sürücü ve ön koltukta oturanlar dahil mutlaka emniyet kemerini takınız ve diğer yolcular da dahil olmak üzere  cep telefonu kullanmayınız.

9-         Takip mesafeniz hızınızın yarısı kadar olmalıdır. 100 km hızda , öndeki araç ile 50 km mesafe bırakmalısınız.

10-        Bölünmüş yollarda (duble yol) hız sınırları otomobiller için azami 110 km/h, yerleşim   yerlerinden geçerken hız sınırınız azami 50 km/h  olmasına dikkat ediniz.

11-         Bayram tatiline giderken araç bakımları yapılmalı,lastik basınçları kontrol edilmeli,Yolcu ve yük miktarı araç ruhsatındaki değerleri geçmemeli, emniyet kemeri mutlaka takılmalı, bagajdaki yük sabitlenmelidir.

 

Tüm sürücülerimize sağlıklı ve kazasız  bir Kurban Bayramı geçirmelerini dileriz.

Saygılarımızla


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)