adscode
adscode

BU GENÇLERDE ‘İŞ’ VAR

Yaşar Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları 'arazi çalışmalarına özel elektronik klavye' projeleriyle, TÜSİAD’ın “Bu Gençlikte İş Var!” yarışmasında 4 bine yakın öğrenci arasında finale kalmayı başardı

 BU GENÇLERDE ‘İŞ’ VAR
Üniversite
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Selin Küçük ve Mühendislik Fakültesinden 3 öğrenci, SiteDRAW ekibi olarak, hazırladıkları 'arazi çalışmalarına özel elektronik klavye' projeleriyle, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) üniversite gençliğinin girişimcilik farkındalığını artırmak için düzenlediği “Bu Gençlikte İş Var!” yarışmasında finale kalan 12 ekip arasında yer almayı başardı. Türkiye’nin 73 ili ve 152 üniversitesinden 3 bin 700’ü aşkın öğrencinin başvurduğu yarışmada, toplamda bin 426 proje içinden son 12’ye kalan Yaşar Üniversitesi ekibine, iş fikirlerini geliştirme ve planlarını hazırlama aşamasında TÜSİAD’da birçok önemli görevlerde bulunan Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk iki ay boyunca rehberlik edecek.

Yaşar Üniversitesi Bilgi Teknolojileri ve Transfer Ofisi Minerva Kuluçka Merkezinde çalışmalarını sürdüren SiteDraw ekibi, TÜSİAD'ın Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, girişimci üniversite öğrencilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlediği “Bu Gençlikte İş Var!” yarışması kapsamında, önce ön elemeyi geçerek Eğitim Kampı'na katılmaya hak kazanan 35 ekipten biri oldu. Yaşarlı gençler, kampın son gününde, ön elemeyi geçen 35 ekipten jüri tarafından final için seçilen 12’si arasına girmeyi de başardı.

SON 12’YE KALMAYI BAŞARDILAR

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Selin Küçük, “İş fikri, Hattuşa ve Kültepe Arkeolojik kazılarında çalıştığım dönemlerde ortaya çıktı. Hala geleneksel sistemlerle yürütülen süreci verimsiz buluyordum. Endüstri ürünleri tasarımcısı arkadaşım Eli Bensusan ile birlikte, süreci verimli hale getirmek üzere bir ön çalışma yaptık. Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezindeki ofisimizde iş fikrimizi hayata geçirmek için çalışmaya başladık. Mühendislik Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Haluk Nalbantoğlu’nun danışmanlığında, ekibimize önce elektrik-elektronik mühendisliği öğrencileri Ozan Koç, Emrecan Bayrak, sonrasında yazılım mühendisliği öğrencileri Yalçın Tatar, Muhsin Ege ve Onur Güngör dahil oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek’te de eşzamanlı olarak çalışıyoruz ve BIGG sürecine seçilerek iki aylık eğitim sürecini tamamladık. Ardından, Türkiye’nin her yerinden binin üzerinde proje ekibinin başvurduğu TÜSİAD’ın yarışmasına katılarak, ilk 35 ekip arasında yer almayı başardık. Belki de dünyada çok nadir düzenlenen bir organizasyona katılma şansımız oldu. Aralarında akademisyen, girişimci ve uzmanların bulunduğu eğitmenlerden, ihtiyaç doğrulamadan pazara çıkış stratejilerine, fizibiliteden etkin sunum tekniklerine kadar farklı konularda eğitimler aldık. Üç günün ardından jüri karşısında yaptığımız proje sunumu ile finale kalan 12 gruptan birisi olduk” dedi.

TUTKUYLA GELEN BAŞARI

Hala devam eden yarışma sürecine dahil olmanın, Türkiye’ de gelecek vizyonu oluşturmak adına oldukça önemli olduğunu ifade eden Selin Küçük, “Ülkenin farklı bölgelerinden gelen genç beyinlerin hangi konulara odaklandığını, nasıl çözümler sunduğunu görmek oldukça heyecan verici. Bugün öğrenci olarak bir araya gelen bu topluluk, gelecekte iş yeri sahipleri, üretici, geliştirici olarak karşılaşacağımız insanlar. İstanbul’da bulunduğumuz süreçte, firma sahibi, CEO, sponsor, yatırımcı, mentör gibi kendi alanlarında eşi olmayan pek çok değerli insanla tanıştık. Hiç tanımadığımız bu insanlar, tecrübelerini karşılıksız olarak paylaşarak, yolumuzu çizme konusunda bize yardımcı oldu. Girişimcilik yolunda, gençlere ailelerinin destek olması, üniversite-sanayi iş birliği, hibe programları ile ofis ekipman desteklerinin sağlanması oldukça önemli. Ancak daha önemlisi projeye tutku ile bağlı olmak. Başarı, bu tutkunun kazandırdığı sabır, azim ve çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkıyor” diye konuştu.

SABRİ ÜNLÜTÜRK REHBERLİK EDECEK

Jüri tarafından final için seçilen 12 ekip, beraber iş fikirlerini geliştirecekleri ve iş planlarını hazırlayacakları TÜSİAD üyesi rehberleri ile eşleşti. Ekipler, iş fikirlerini birlikte geliştirecekleri rehberleri ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri ile de kampın son günü düzenlenen resepsiyonda buluşma fırsatı buldu. Yaşar Üniversitesi ekibi SiteDraw’a, iş fikirlerini geliştirme ve planlarını hazırlama aşamasında daha önce TÜSİAD’da Başkan Yardımcılığı gibi birçok önemli görevlerde bulunan Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk iki ay boyunca rehberlik edecek. Yarışmanın finali 17 Mayıs’ta yapılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)