adscode
adscode

'Bu işte bir yanlışlık var ama nerede?'

Liselere yerleştirme sonuçları açıklandı ama kafalar karma karışık.

'Bu işte bir yanlışlık var ama nerede?'
Eğitim
Liselere yerleştirme sonuçları açıklandı ama kafalar karma karışık.  Sonuçlar neredeyse hiç kimsenin içine sinmedi. Peki bu durum nereden kaynaklanıyor, şikayetler neler ve MEB konuda ne diyor?
İsterseniz gelin iki sorunun cevabını biz verelim, üçüncü soru için de sözü size bırakalım?

Puanlar yükseldi, çünkü sorular kolaydı. Aynı puanda aşırı yığılmalar oldu bu yüzden, yüksek puanlı öğrenciler bile ilk tercihlerine giremedi...

MEB ne diyor?

Ortada bir yanlış ya da haksızlık olmadığı görüşünde. Nakillerle dengelerin değişeceğini ve taşların yerli yerine oturacağını söylüyor. 
İmam hatiplere ya da başka okullara yönlendirme olmadığını, aksine, isteyenin istediği okula gidebileceği görüşünde. Herkese yetecek kadar kontenjanımız var diyorlar.
Peki madayonun öteki yüzünde neler yaşanıyor?
İşte bu nokta da söz sizlerde?

Umudumuz nakillerde
 
Teog ile ilgili değerli katkılarınıza çok teşekkürler. Asıl maraton pek çok öğrenci ve veli için nakillerde başlayacak.
Çevremden edindiğim izlenime göre  Dörtyüzdoksanbeş (kusura bakmayın dokuz tuşum çalışmıyor, yazı ile yazdım
puanın altındaki çocuklar yüzdelik dilimlerinin altındaki 2. okullara yerleştiler.
Keza kızımda % 0,46 'lık yüzdelik dilimde olmasına rağmen % 0,68'lik dilimdeki Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesine yerleşti. En kötü ihtimalle % 0,54'lük okul olan Hüseyin Avni Sözen'e bekliyorduk. Şok geçirdik.  Bir yerde yanlış var, okulların yüzdelik diliminde mi bilemedik. Kendi kendimize sıralamasını hesaplasak bile 
 Türkiye ve İstanbul sıralamasını da bilmediğimiz için doğal olarak yüzdelik dilime göre tercih yaptık. Yabancı özel okulların ön kayıt listelerine baktığımızda yerleştirme puanlarının yüzdelik dilimlerinin 4 haneli olmasına rağmen çok kişiyi eleyebildiğini gördük.   
Şimdi ise ümidimizi nakillere bağladık, ancak bazı tereddütlerimiz var.
Şöyleki;
 
Nakil isteğinde bulunduğumuzda, yerleştiğimiz okuldan kaydımız silinecek mi? Çünkü kontenjan açıkları nakil taleplerinden 
sonra belli olacak gibi bir ibare var. Öğrenci nakil ile daha üst okullara yerleşemezse ilk yerleştiği okulda kaydı kalacak mı?
 
Nakil talebinde bulunurken bir üst okula mı yoksa kontenjanı en fazla okula mı istekte bulunmak daha akılcı olur?
 
Çok teşekkür ederim

 
 



Ya da şikayetlerinizi editor@egitimajansi.com mail gönderebilirsiniz.
 



Sonu gelmeyen şikayetler

-  Oğlumun yüzdelik dilimi 1.61, yerleştiği okul 2.3 dilimde. 10. tercihi, 477.9161 puanla geçmiş yıllardaki, bu puanlarla bile öğrenci almayan okullara yerleşemediyse, bu okullara kim nasıl yerleşti ya da nakil dönemlerinde kimleri nasıl yerleştirmeyi düşünüyorlar?

-  Herkes mutsuz. Yüzdelik dilimleriyle yerleşen okullar arasındaki fark çok fazla. Boş kontenjanlardan nasıl haberimiz olacak? Nakil isteyeceğimiz okulların taban puanlarını nasıl öğrenebileceğiz?

-  Türkiye geneli yüzde 16'lık dilimdeyim. Üsküdar'da oturuyorum fakat A grubunda yaptığım tercihlerin hiçbirine yerleşememişim.

-  TEOG sonuçları, tam bir hüsran oldu. Puanlar aşırı yükselmiş. 489 puanla, hazırlığı olan bir okula giremedik. Özel okullara kayıt yaptıranlar sistemden düşmeden mi yerleştirmeler yapıldı?

 - TEOG yerleştirilmelerinde Türkiye geneli mi yoksa il geneli yüzdelik dilim mi esas alındı? Türkiye geneli: Yüzde 19, İl geneli: Yüzde 23'le ancak yüzde 28'lik bir okula yerleştik. Normal bir durum mu? 
Benzer soruların sayısı çığ gibi artıyor ve bu cevapların hepsini sizlerle paylaşacağız.


- Oğlum 18 lik dilimde yuzdelik diliminden yuksek tercihlerde yapmamiza ragmen A grubu tercihlerine yerlestirilemedi 
B grubu tercihlerinde Atasehirde oturmamiza ve tercih listemizteki ilcelerden olmasina ragmen 100 km den uzakliktaki Edirne sinirina yakin
Catalca kestanelik koyu cok programli anadolu lisesine yerlestirdi
Bariz bir yanlis oldugu kesin magdur bir durumdayiz ne yapmaliyiz ?


- Puanım 306 olup gitmek istediğim ve 3.sıraya yazdığım lise 281 Meb tarafından onaylanan ve 5.sıraya yazdığım lise ise 248 bu sistem de yanlışlık var tek bende değil bu herkes de olabilir bazılarına da kıyak geçilmiş Lütfen bu hatayı kontrol etmenizi 

- Teogda O kadar Çalışıp Emek Verdim Puanım 382 Bana Gelen Okulun Puanı 317 Bu Yapılan Haksızlık Değil mi ? Bunu Yapanlar Her Kimse Asla Hakkımı Helal Etmiyorumm. Arada Nerdeyse 70 Puan Var Benim Hakkımı Yediler Benim 9.Tercihim Geldi Ben Böyle Saçmalık Görmedimm  Benim Bütün Okuma Hevesim Gitti Hakkımı Sonuna Kadar Arayacağım.
 

-  Bir okulda müdür yardımcısıyım. Kızım bu sene TEOG sınavına girdi. Puanı 348, yüzdelik dilimi 28'di. Tercih yapma konusunda bir rehber öğretmenden daha bilinçli ve bilgiliyim. Her sene öğrenci tercihlerini yapıyordum ve öğrenciler bulunduğu dilime oturup yerleşiyordu.
Geçen yıl liseler kaldırıldı. Tepki çekmemek adına bir sürü Anadolu Lisesi kontenjanı açıldı. Bu bir göz boyamaydı. Bu sene bulunduğumuz ilde hiç Anadolu açılmazken 3 tane imam hatip açıldı. TEOG forumlarını okudum, okulumdaki 66 öğrencinin puanını, dilimini ve yerleştiği okulu inceledim.
Örnek, 16'lık dilimle 28'lik dilime, 27'lik dilimle 39'luk dilime, 4,75'lik dilimle 88'lik dilime, 20'lik dilimle 33'lük dilime yerleşmiş öğrenciler.
Ve benim kızım 32lik 33'lük dilimli iki okulu kazanamayıp kontenjanı artmış olmasına rağmen 64'lük dilimli bir okula yerleşti. Çocuk 2 gündür sinir krizi geçiriyor, biz de şok yaşıyoruz.
Bir B grubu tercihleri denen bir tuzak var. Birçok öğrenci geçen yılı baz alarak puanına göre A listesini oluşturdu fakat sistem bunları B grubundaki imam hatiplere yerleştirdi. Yani tuzağa düşürdü.
Her yıl sonuç kağıdında kazandığı okulu kaçıncı sırada yazdığı yazarken bu yıl neden yazmıyor? Araya diğer şaibeli sınavlar gibi birilerini mi yerleştirdiler?
 


- 398.746 puanla yüzde 14.96 lık dilime girdim.A grubunda 15 17 18 ve 21 lik dilimlerdeki okulları tercih ettim.B grubunda imam hatip liseside tercih ettiğim için otomatik olarak beni buraya yerleştirmişler.Dİğer arkadaşlarımla görüştüğümde yüzdelik dilimleri benden daha düşük olmasına rağmen B grubunda imam hatip tercih etmedikleri için benim girmem gereken okullara onlar girdi.Ben bunun hiç bir imanla hiçbir hakla hiç bir adaletle bağdaşmadığını düşünüyorum.bugün bizlere yapılan bu zulmün elbet bir gün onlarında karşısına çıkacağına inanıyorum
 


-Kızım dünden beri ağlıyor, 370 puanı var  yaptığımız tercihler sadece A Gurubu bölümünden Anadolu lisesi, ancak zorunlu olarak yaptığımız B gurubu okul türlerinden en son sıradaki Meslek lisesine yerleştirildi. Geçen yıl Konya da bu puanlarla Anadolu lisesine yerleşme yapıldı. Evime uzaklığı 12 km. Sayın Bakana seslenmek istiyorum, hani çocuklarımız istediği okul türüne yerleştirilecekti, istemediği okullara yerleşmeyecekti kızım gitmek istemiyor. Veli olarak meslek lisesine kızımı göndermek istemiyorum, Nakil diyoruz ama yüzdelik dilimi yüksek olan ve tercihlerine yerleşen öğrenciler nereye  gidecekki?  Yukarıdan aşağıya kontenjan boşalacak, bunu merak ediyorum. 
 

- Bir sene boyunca durmaksızın çalışıp yüzdelik dilimi 1,86 olan kızım 2,58 lik okula yerleştirilmiştir madem öyle idi yüzdelik dilimlerini meb baştan yüksek tutsaydı bizlerde ona göre tercih yapardık bu durum öğrencileri aldatmak değil de nedir bunca kişinin mağduriyetini meb nasıl teleffi etmeyi düşünüyor anlaşılan o ki meb önceden yerleştirme puanlarının yükseleceğini  biliyordu ama kamu oyundan gizledi bunu vebanili  nasıl ödeyecek ben hakkımı helal etmiyorum.

- Meb'in yaptığı tüm haksızlıkları görmeyip,suçu özel okullara kayıt olan öğrencilerde bulmak gibi bir eğilim var.Bu çok yanlış.Çocuğun devlet okulları arasında istediği bir kaç okul için tüm şansını zorlamak istemesi normal de bunun içinde özel okulların olması neden tepki çekiyor? Neden özele kayıt yaptıranların biran önce sistemden düşmesi isteniyor?MEB hepsini aynı sistemin içine alsın o zaman.Çocuk bir anadolu lisesine otomatik kayıt olup nakil beklediği süreçte o hakkı yanmıyor.Özel okul kaydı neden yansın?Ha kesin karar verilip te devletten kaydını almamak çok yanlış ama kararsız kalınan aşamada özel okulla devlet arasında kalan çocukları suçlamak da yanlış.Kimse çocukların seçim hakkını elinden almamalı.Sorun MEB de çocuklarda değil. 
 

- %15 dilimle yüzdeliği en az %80 olan bir okula kaydolan  öğrencimiydi TEOG'un açılımı  haniçok iyi şeler olacakta öğrenciler stresten kurtulacaktı ? tercihlerimi sisteme geçirirken okul kodunda yanlışlık yapan bir öğretmen yüzünden oldu bunların hepsi meb bunu düzeltsene nakil hakkı vermiş kız meslek lisesini kayıt oldum ben  bir öğretmenin yaptığı hata yüzünden  ya nakillerde olmazsa o lisedemi okuyacağım 4 sene artı liseyle evimin arabası araba ile birbuçuk saat sürüyo sistem çok iyi kimse hak ettiği yerde değil bari nakillerde 5 okul hakkı verselerdi ağlamaktan ne hale düştüm.

- Şimdi de sıra nakil karmaşasında.İyi ama nakil neye göre istenecek.Elimizde sadece puanlar ve çocuğumuzun girdiği okul bilgisi var.Bir de her hafta birer birer nakil istenebileceği.İyi de benim çocuğum diyelim ki 200 kontenjanlı bir okula kaçıncı olarak girmiş? Eğer sonlarda ise nakil şansı farklı başlarda ise farklı.Hem belki bir üste değil de iki üst okula başvuracaksınız ama bunları bilmeden doğru karar nasıl verilecek ? Nakil isteyeceğimiz okula herkes başvurabilir.Ne sayı ne puan sınırlaması var.Eğer siz bir kaç üst okulu isterseniz siz onu beklerken bir alt okuldaki yerler sizden düşük puanlılarla dolabilir.Cesur olmayıp birer birer giderseniz çocuğunuz daha üst okul için olabilecek şansını kaybedebilir.Bu nasıl bir sistemdir??????   
 

- Merhaba ben kapaklı gazi ortaokulun okuyordum teog tercihlerimi orda öğretmenimle yaptım fakat öğretmenin tercihlerimi sisteme girerken 3. tercihimdeki okulu yanlış girmiş ve ben o liseye yerleştim puanım 395 yüzdelik dilimim %15 yerleştiğim  lise ise puansız her öğrenciyi alan kız meslek lisesi buna bi yeter denmeli ben bütün sene bunun içinmi çalıştım çırpındım ki ben öyle fazla ders çalışan bir insan değildim taki bu sene iyi bir liseye gitmek için harcadığım çabayı emeği görseniz fakat hepsi boşa çıktı şimdi %30-40 lıkta olsa bir anadolu lisesine kayıt olurum diye umuyorum çünkü yanlışlıklada olsa kayıt olduğum lise ile evimiz arası birbuçuk saat emeklerimi kim ödicek bana hakkımı kim verecek  liseler açıklandığından beri ağlıyorum .
 
- Sayın Abbas GÜÇLÜ,
Kızımın yüzdeliği 9,5 yerleştiği okul dilimi 25. Beklentimiz olan okulun 2 okul altına yerleşti, il sıralaması yok. Okullar halen listeleri göremiyor. Bunlar biz velilerin kafasında ancak soru işaretleri oluşturuyor. Bazıları artık kaderimizle mi oynuyor. Halen hiçbir açıklama yok
- Abbas bey Teog 9 soru iptal edilerek HUKUKSUZLUKLA  başladı benim cocumun bu sorularını hepsi dogru idi en yakın arkadaşı 2 sorudan faydalandı yüzdelik dilimi 0.30 fark yaptı bunu yuuttuk
TR-0.49 İLE ONLARDAN 2 OKUL AŞŞAGISINA GİRDİK 0.54 OLAN H.AVNİ SÖZENE GİREMEDİK Haksızlıga ve Hüsrana Ugradık biz bu ülkenin milli egitim bakanına güvenmek istiyoruz. NAKİLLERDE HAKSIZLIK YAPILMADAN LÜTFEN YERLEŞTİRMELER YAPILSIN. BİZİ BIRAKIN ÇOCUKLARIMIZIN   HİÇ BİR ŞEYE GÜVENİ KALMADI LÜTFEN SESİMİZİ DUYURUN.............
- Teog dan 413 puan aldım.  9 tane tercih yaptim. Puanimdan baya. Düşük liseyi bile yazdim. Ama sonucuma baktığımda a grubundan bir yere gelesemediyimi ogrendim. B grubun dan 350 puanlık bir teknik liseye yerlestiğimi öğrendim. Bu nasıl adalet...... Hakkımı arayacayimmmm insanlara kalb kirizi gecirtmeye çalışıyorlar.... Lütfen yetkili kuruluşlara ulusilmasini istiyorum ve bir an once çözülmesini diliyorum.
- 400 puanla a bölümünde hiçbir yere yarleşemedim. meb b bölümünde beni 4.sıradaki meslek bölümüne hemde eve olan mesafemden çok uzak bir yere atamış. Şimdi asıl nakillerdeki haksızlıkları görelim.  Lütfen nakillerdeki tüm puanları kimin kaç puanla nereye yerleştiğini görelim. Allah bilir kaç kişi hiç haketmeden nerelere girecek. 

- 2013 SBS     giren öğrenci sayısı 1.112.604
2014 TEOG giren öğrenci sayısı  1.271.273

Öğrenci artış oranı yaklaşık % 14,26  bu aslında şu demek oluyor . 2013 yılında %1 lik dilimde 11.126 öğrenci 2014 yılında 12.712 öğrenci demek 1.586  öğrenciyide 81 ile yayarsak gecen yıl tum okularda kontenjan boşlugu oldugunu da eklersek ve herseye rağmen tüm okul kontenjanlarının %10 artırıldıgınıda eklersek (30 olan sınıf mevcutları 34 olmustur) gecen yıllara gore olusacak sapma sizce ne kadar olur.  Bu hesaplama isterse %20 lik dilimde olsun . %20 lik okul sayılarının coklugu kontenjan arttırımı hepsı basa bas gelır bılemedınız %20 lik dilim en fazla %23 e gırmelıdır.  

Bunu BİLMECEYI çözemedik. Çözen var mı?

- Öğrenci ikametgah Kadıköy yerleştiği okul Şile
Öğrenci ikametgah Ümraniye yerleştiği okul Çatalca

Şimdi bu aileler çocuklarını bu okula göndermek için devlet katkısı alacaklar mı? Aileler nakil istemek için bu okullara gittiklerinde yol harcırahı alacaklar mı? Tüm gün yollarda yol ve yemek masrafları.
 
- Yerleştirmelerde nasıl bir mantık ya da yazılım(!) Ankara Çankaya'da oturan öğrenciyi, merkeze en uzak ilçe olan (180 km) Evren' de bir okula yerleştirebilir? Hangi veli çocuğuna günde 360 km yol yaptırır? Nakil için bile bu direk ulaşımı olmayan ancak  Şereflikoçhisar'dan aktarma ile ulaşılabilen  ilçemize gitme zorunluluğunu kim açıklayabilir? 
 

- Çocuğumun puanı yüksek olmasına rağmen 80 puan altında okula yerleştirdiler haksızlık değilmi artık okula gitmek istemiyor lütfen haksızlık düzeltilsin 
 

- Biraz önce bir  vatandaşın TEOG da başarılı olanlar ile ilgili mailini okudum. İşte biz böyleyiz. kraldan çok kralcı olmayı seviyoruz. Benim çocuğum 1. Ön kayıt döneminde istediği okula yerleşti. Bu doğruları söylememi engelleyemez ama! Yalnış olarak yapılan, ayrıca yapılması gekip yapılmayan soru iptalleri, mazaret sınavıyla olan eşitsizlik, okullar arasındaki ve okul içerisindeki subjektif olarak verilen notlar , kayıtlar ve tercihlerdeki karmaşa ; bilmem daha neyi saysam ki.  Ben  pratikde bu uygulamadan şans esesi kendini kurtaran çalışkan!!! Bir öğarencinin velisiyim . Gerisini varın siz düşünün. Herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim. 
 

- Yüzdelik dilimim 8,61 ben mersinde ya adnan özçelik ya da  mahmut arslana yerleştirilmem gerekirken hacı sabancı anadolu lisesine yerleştirildim .
yüzdelik dilimler:
Adnan özçelik anadolu lisesi:8,60
mahmut arslan anadolu lisesi:10,53
hacı sabancı anadolu lisesi:12,45 
 

Teog da öğrenciler istedikleri yerlere yerleşemediğinden, puanlarından çok düşük yerlere yerleştiklerinden şikayet ediyor. Bence bunun tek nedeni şişirilmiş notlar. MEB in yaptığı ikinci sınavlar basiti, bunun yanı sıra okullarda başarılı gözükmek için okul notlarını yüksek tuttu. Birinci teog sınavında matematik sınavında 40 puan alan bir tanıdığım,son yazılı sınavında 95 almıştı. Tahmin edeceğiniz gibi özel okulda okuyo r ve bu okulun lise kısımda yok. Bunun gibi olaylar sonucu yüksek puanlık öğrenciler arttı. İşte sonuç... Öğrenciler  puanlarının çok altına yerleşebildiler. Ben şaşırmadım çünkü duyduklarım sonrasında böyle durum bekliyordum.




PEKİ BAŞARILI OLANLAR BAŞLIĞINA YANITIMDIR
Yazınızı üzülerek okudum, benim çocuğumda teog da iyi bir sonuç aldı ,istediğimiz okula da yerleşti ancak bu sistemde yapılan haksızlıkları ilk sınavdan bu yana görüyoruz.Benim nasıl olsa çocuğum iyi bir okula yerleşti diğerleri benim için önemli değil diyemeyiz.Eğitimde her birey farklıdır.Toplumda tıp,boğaziçine gidecekler olduğu gibi eğitim,mühendislik  vb yerlere gidecekler olacak hatta gidemeyecekler de olacaktır.Sorun bu sistemin insanlarda kuşku bırakmadan sınav ve yerleştirme yapmasıdır.Öyle görünüyor ki toplumda teog ile ilgili pek iyi bir kanı yoktur, şüphe vardır.

TEOG YÜZDELİK DİLİMLERDE SAPMA nasıl açıklanabilir?
Aşağıda okuduğum bir şikayette yüzdelik dilimlerde oluşan bu farka ilişkin bir hesaplama örneği vardı.Katılıyorum.Bu kadar fark nasıl ve neden oluşur?Puanlar yanıltıcıdır.Bunu zaten biliyorduk.Nitekim bu yıl yükseleceği de beklenen bir şeydi.Ancak yüzdelik dilimlerde çok fazla oynama olmayacağı ve tercihleri buna göre yapmamız gerektiği yıllardır değişmeyen bir kuraldı.Evet bu yıl giren çocuk sayısı geçen yıla göre fazla bu da yüzdelik dilimleri etkiler ama özellikle alt dilimlerde yaşanan bu inanılmaz farklar nasıl açıklanabilir?Meb eğer şaibe yaratmak istemiyorsa bir an önce elindeki açıklamadığı verileri halkın bilgisine sunmalıdır."Nakilleri bekleyin her şey nakille düzelir" demekle olmaz.Nakiller de yeni sorunlara gebe.

NAKİLDE EN AZ 3 TERCİH İSTİYORUZ
MEB Nakil başvurusu yerine bir seferlik ek yerleştirme yapsaydı tüm sorunlar hal yoluna girecekti. Şimdi Nakille işi düzeltebilirsiniz diyor o zaman neden tek tercih hakkı var. En az 3 tercih hakkı verse hem nakil başvurularının ekim sonuna sarkması önlenir hemde herkes puanına göre tercih hakkını acaba endişesi taşımadan kullanırdı. 
Sanki nakil yoluyla  yapılacak usulsüzlüklere kılıf hazırlanıyor. Herkes puanına göre yerleşebilmeli. Daha düşük puanlıların daha yüksek puanlıların önüne geçmesi doğru bir yaklaşım olamaz olmamalıdır. 


TEOG İsyanı
Soruyorum MEB her yıl bir düzenleme yapıyor yaptığı düzeni kendi kuramıyor bu yerleştirmeyi neye göre yaptı  benim kızım 418 puan yapıyo 370 puan lı okula yerleştiriliyor ben boşunamı etüt merkezine para ödedim zaten geçen yıl haznedarabdiipekçi ilköğretim okulunu nun binasını verdiler imam hatibe tıktılar çocukları küçk okula 55 kişilik sınıf yaptılar burda öğrenciyi öğretmeni mağdur yaptılar başarı oranı düştü   temeli sağlam çocuklar düşüşe geçti  ek ilave dersler aldırdık ama sonuç gene kötü bunun üstüne istemediğimiz okula verildiler ben yarın gidip kayıt yaptırıp nakil sırası bekleyecem adaletmi bu  benim kızım gibi çok öğrenci mağdur yaptığınız düzeni oturturun  insanların emeklerine  paralarına günah  lütfen meb açıklama yapsın ....

Teog Başımıza Bela
Geçen yılın yüzdelik dilimlerine göre tercihte bulunduk, yüzde 4'lük dilimde iken %5'lik dilimdeki okula yerleşti.Ben de Teog tercihleri nedeniyle ertelediğim Yıllık iznime ayrıldım okul okul dolaşıp her hafta  nakil peşinde koşacağız, böyle bir sistem olur mu nakil talebini e okul sisteminden veliler neden yapamıyor yada her okuldan neden nakil talebi alınmıyor.

Sorun bizde mi Meb de mi
İki tane düşünce var aklımda acaba sorun bizde mi yoksa meb de mi? Her ne kadar okulundan memnun olmayan varsa bi o kadar da memnun olan var.Bazıları okuldan şikayetçi sistemden şikayetçi bazılarının ise keyfi yerinde.Meb bu sene kolay sorular sordu şimdi şöyle bi sistem var kolay sene,zor sene, kolay sene, zor sene.E bizede bu sene kolayı geldi diye puanlar arttı.Sorun MEB'in bize eski yüzdeliklerle tercih yaptırması daha doğrusu rehberlik mağduru olmak denir buna.Acaba sorun bizde mi yoksa meb de mi hala çözebilmiş değilim..Kazanan kazandı sonuçta.75.000 kişinin de tercihlerini hiçbirinin tutmaması ise az tercih yapmak neyin ne olacağını düşünmek lazım.Hem MEB hemde öğrenci suçlu bu yerleştirmede.Her sene olan şey bu, abartmadan gerek yok


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)