adscode
adscode

Bu kantinde yalnızca İngilizce konuşuluyor

Ordu'daki bir ortaokulda öğrencilerin dil eğitimi ve kullanımı konusunda kendilerini geliştirmeleri amacıyla yalnızca İngilizcenin konuşulduğu "English Cafe" oluşturuldu.

Bu kantinde yalnızca İngilizce konuşuluyor
Eğitim
Ordu'da bir ortaokulda, İngilizcenin daha iyi öğrenilmesi amacıyla oluşturulan "English Cafe"de öğrenciler kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Altınordu ilçesindeki Kökenli Ortaokulundan bir grubun ABD'de 40 ülkenin katılımıyla düzenlenen Dünya Festival Turnuvası'na katılımı sonrası yeni bir projeye imza atıldı.

Turnuva süresince diğer ülkelerden gelen idareci, öğretmen ve öğrencilerin iyi derecede İngilizce konuştuğunu gören okul yöneticileri, bunun üzerine kendi öğrencilerinin de daha iyi İngilizce konuşmasına katkı sunmak için "English Cafe" projesini hayata geçirdi.

Kantini okul bahçesindeki eski yemekhaneye taşıyan ve alanı yeniden tasarlayan idareciler, burada İngilizce konuşulması için farklı kurallar koydu. İngilizce levhalar yerleştirilen ve öğrencilerin dönüşümlü görev yaptığı kafede, hem alışveriş hem de sohbet sırasında sadece İngilizce konuşuluyor.

Proje ile derslerinin dışında öğrencilerin dil eğitimine de katkı sağlanması hedefleniyor. Aynı zamanda öğretmen ve personelin de burada İngilizcelerini ileri seviyeye getirmeleri amaçlanıyor.

Okul müdürü Tuncay Kaya, yaptığı açıklamada, ABD'de düzenlenen uluslararası etkinlikte, İngilizce konuşma konusunda zayıf olduklarını fark ettiklerini belirterek, Ordu'ya döndüklerinde dil gelişimini nasıl sağlayabileceklerini araştırdıklarını anlattı.

Ortaya çıkan fikri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu ile paylaştıklarını ve destekleriyle projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Kaya, "Kaymakamımız Niyazi Erten ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla kafemizin açılışını yaptık. Açılışı yaptıktan sonra çocuklarımızda bir heyecan ve merak gördük. Her gün bir çocuğumuz iki ya da üç kelime öğrenmesi çok önemli." dedi.

Amacımız konuşmayı hızlandırmak"
İngilizce öğretmenlerinden Burcu Doğan ise İngilizce konuşma zorluğunu ortadan kaldırmak için söz konusu projenin faydalı olacağına inancını ifade etti.

Dili öğrenirken yaşanan pratik sorununu kafede uygulanan kurallar çerçevesinde aşmayı planladıklarını kaydeden Doğan, "Kafedeki öncelikli amacımız konuşmayı hızlandırmak. Ne kadar pratik yaparsak o kadar daha iyi konuşacağımızı düşündüğümüz için böyle bir projeyi uygulamaya başladık." diye konuştu.

İngilizce öğretmeni Eda Abca da konsept gereği, dil gelişimi adına Türkçenin konuşulmasının kesinlikle yasak olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Alışverişlerde ve masalara oturulduğunda sohbet ederken sürekli İngilizce konuşacağız. Çocuklarla derste öğrendiğimiz İngilizce bilgilerini burada pratiğe dökmüş olacağız. Uygulamaya başladık ve şu anda projemiz güzel gidiyor. Daha önceki yıllarda derslerimizi gramer ağırlıklı işlerken, şimdi biraz daha günlük konuşma diline yakın dersler işlemeye çalışıyoruz. Çocuklara bilgiyi vermenin yanı sıra kullanmalarını teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu kafe bu anlamda faydalı olacak. İngilizcede daha çok konuşma sorunu yaşıyoruz. Biz de bunu aşmayı planlıyoruz. İnşallah başarılı olacağız."


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)