adscode
adscode

Bu kez engellilerin kahkahaları yükseldi

Ankara’da “herkesin AVM”si olarak bilinen Taurus’ta buluşan yaklaşık 40 zihinsel engelli doyasıya bir gün geçirdi.Birlikte yemek yiyen, sinemaya giden engelliler, “el uzatıldığında” oplumdan soyutlanmayacaklarını…

Bu kez engellilerin kahkahaları yükseldi
Etkinlikler

Engellileri evlerinden kurtarıp, sokağa çıkarma, toplumla buluşturma çalışmalarına her geçen gün yeni ve çok özel örnekler ekleniyor. Bunlardan biri de Başkent’te “herkesin avm”si olarak bilinen Taurus’ta bir araya gelen zihinsel engelli gençlerin buluşması oldu.

Engellerin aşılmasında en zor grup olarak gösterilen zihinsel engellilerin Taurus AVM’deki buluşması, doğru projeler ve konumlandırmalarda bu savın ne denli yanlış olduğunu gösterdi.
Buluşma noktası olarak inşa aşamasından itibaren engellilerin rahat edeceği düzenlemeler gerçekleştiren Taurus AVM’de bir araya gelen Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencileri, yemek katında kendileri için özel hazırlanan masalarda diğer konuklarla birlikte yemeklerini yediler. Aralarında hoş sohbet ve kahkahaların yükseldiği grup, yemek sonrası üç boyutlu RİO 2 adlı filmi seyretti.

Ziyaretçiler tarafından AVM’de ilgi odağı haline gelen grup, kendilerine gösterilen ilgiyi gülücükler ve tokalaşmalarla karşılıksız bırakmadı.

Böyle etkinliklerin engelliler için moral verici olduğunu ifade eden dernek yetkilileri, benzeri etkinliklerin yanı sıra Taurus AVM ile gerçekleştirmeyi düşündükleri çok daha büyük projeleri de olduğunu belirtti.
Öğrencilere, kalabalığın içinde herkes gibi olmanın rahatlığını ve mutluluğunu yaşatan bu organizasyon, Taurus’un diğer ziyaretçileri tarafından da taktir ile karşıladı.

Taurus AVM Müdürü Meriç Kaptan, gündelik kaygılar arasında çoğu zaman ihmal edilen engelliler ile ilgili, toplumda yaratılmaya çalışılan farkındalıkta görevin büyük bölümünün dernek ve vakıflar tarafından üstlenildiğini, fakat çoğu zaman bu çabanın, büyük kitlelere ulaşmakta yeterli olmadığını söyledi.

Bu durumun ortak çalışmalar ile düzenlenen organizasyon ve etkinliklere ihtiyaç doğurduğunu ifade eden Kaptan, uyarıcı nitelik taşıyan organizasyonların, algının daha geniş bir alanda etkili olmasının tek yolu olduğunun altını çizdi.

Kaptan, bu yolda, engelli ziyaretçilerine sağladığı konfor ve hizmetleriyle Ankara’da ilk ve tek “Engelsiz AVM” olma özelliğine sahip Taurus’un, açıldığı günden bu güne engelli dernek ve vakıfları ile koordineli olarak düzenlediği etkinlikleriyle dikkat çektiğini kaydetti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)