adscode
adscode

Bu okulda sadece 2 öğrenci dersbaşı yaptı

Bu okulda sadece 2 öğrenci dersbaşı yaptıÇanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, 49 yıl sonra açılmasına izin verilen ve geçen yıl 4 öğrenci ile eğitime başlayan Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nda (Aya Todori İlk…

Bu okulda sadece 2 öğrenci dersbaşı yaptı
Okullardan Haberler
Gökçeada'ya bağlı Zeytinli köyünde 1951 yılında eğitime başlayan Rum azınlık okulu, 1964 yılında kurucusunun isteği doğrultusunda kapatılmıştı. 2012 yılında adaya dönüş yapan Anna Koçumal, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nu açmak için başvuruda bulundu. Tadilatı yapılan okulun açılması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin çıktı. Okul açıldığı ilk yılda 4 öğrenci eğitim aldı.
 
Özel Gökçeada Rum İlkokulu, 2014-2015 eğitim öğretim yılına ise bu sabah çalın ilk ders ziliyle başladı. Ancak ilkokulu bitiren Kaan Kaleci ile geçen yıl eğitim öğretim devam ederken okuldan ayrılarak ailesiyle Selanik’e dönen Dimitri Kalpas, bu yıl olmadığı için okul, kardeş olan 2 öğrenciyle eğitim öğretime başladı. Ortaokula geçen Kaan Kaleci’nin ise tadilatı tamamlanamadığı için bu yıl açılmasına izin verilmeyen Özel Rum Ortaokulu’na gitmeyi planladığı, ancak açılamadığı için İstanbul’da bir ortaokula başladığı öğrenildi.
 
Özel Rum İlkokulu’nda bu yıl ikinci sınıfa başlayan Musa Avcı ile üçüncü sınıfa başlayan ablası Sofia Avcı sabah okula gelerek, ders zilinin çalması ile sınıflarına girdi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)