adscode
adscode

Bu Oyuncaklar Hasta Çocuklara Mutluluk Verecek

Hastanede tedavi gören çocuklara abla ve ağabeylerinden el emeği göz nuru oyuncaklar

Bu Oyuncaklar Hasta Çocuklara Mutluluk Verecek
Üniversite

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyesi öğrenciler, hasta çocukları sevindirmek amacıyla harçlıklarından biriktirdikleri parayla malzeme alıp oyuncak bebekler yaptı. El emeği göz nurlarıyla bir ay boyunca onlarca bebek dikip hazırlayan öğrenciler, oyuncakları Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara ulaştıracak.


 

 

 Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde yatan lösemi, kalp ve böbrek rahatsızlığı bulunan minik kardeşlerine bir parça olsun mutluluk yaşatmak isteyen Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyesi öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla oyuncak bebek yapmak için malzeme aldı. Her hafta belirli günlerde toplanan öğrenciler, kendi el emekleriyle oyuncak bebekler dikti. Öğrencilerin, Süpermen, Örümcek Adam, Batman gibi özel kıyafetlerini de dikip giydirip, süslediği oyuncak bebekler, hastanedeki çocuklara armağan edilecek.

 

ONLARLA BİRLİKTE BİZ DE MUTLU OLACAĞIZ

 

Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkanı Hazal Nazlı, “Hasta çocukların dertlerine biraz da olsa ilaç olmak, onları mutlu etmek için bu projeyi başlattık. Oyuncak bebekler alıp hediye etmek yerine o parayla malzeme satın alıp kendimiz gönlümüzden geçtiği gibi bebekler yapmayı istedik. Bebekleri yaparken çocukluğumuz aklımıza geldi ve çok da eğlendik. Bu bebeklerle bir kardeşimizin oynayıp bir nebze olsun kendini mutlu hissetmesi bizi daha da sevindirecek” diye konuştu. Başkan Nazlı, bugüne kadar 50’ye yakın bebek yaptıklarını, projeyi dönem sonuna kadar sürdürmeyi planladıklarını, oyuncakların bir kısmını da hastanedeki çocuklara ulaştırdıklarını ifade etti. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)