adscode
adscode

Bu Sorulara Birileri Mutlaka Cevap Vermeli?

KPSS'de Coğrafya ve Sosyal Bilimler Testinin puanları hala açıklanmadı.Yargı kararı bekleniyor.Peki MEB'in atama takvimi ne olacak? Daha da önemlisi iddia edildiği gibi ortaya farklı skandallar çıkarsa…

Bu Sorulara Birileri Mutlaka Cevap Vermeli?
Günün Yazısı
KPSS skandalı nedeniyle yer yerinden oynuyor, ilgili kurumların umurunda değil. 

Ne bu yanlışları yapan ÖSYM'den, ne bu sınavın muhatabı MEB'ten, ne ÖSYM Başkanını o koltuğuöneren YÖK'ten, ne de Başkanı üçlü kararname ile atayan Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanından tık yok!..

Oysa ortada ciddi sıkıntılar var ve milyonlarca kişi açıklama bekliyor.

Peki bu açıklamalar niye yapılmıyor, sorulara niye cevap verilmiyor?

KPSS'de Coğrafya ve Sosyal Bilimler Testinin puanları hala açıklanmadı.

Yargı kararı bekleniyor.

Peki MEB'in atama takvimi ne olacak?

Daha da önemlisi iddia edildiği gibi ortaya farklı skandallar çıkarsa ne olacak?

İddiaların hepsi yalan ya da abartılı olsa bile yine de kamuoyunu rahatlatmak gerekir.

Kaldı ki, bu konuda yalancı çoban durumunda olan adaylar değil, bizzat ÖSYM'nin kendisi...

İşte gelen binlerce mailden bir kaçı:
 

KPSS Netlerim Eksik
 

 Merhaba ben Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği mezunuyum. Bu sene kpss ye girdim ve öabt sınavında 45 doğru 4 yanlış 1 boş 44 netim vardı. Ösym sınava girdiğimiz gün açıkladı soru ve cevapları yanlış olamaz baktığım sonuç. 1 sorum daha yanlış görünüyor. Onun haricinde genel kültür testinden 50 doğru 10 yanlış varken 45 doğru 15 yanlış ; eğitimde ise 56 doğru 21 yanlış varken 53 doğru 24 yanlış var. Toplamda 9 netim eksik. Lütfen sesimizi duyurun.  Bir kişi değil iki kişi değil nerdeyse binlerce kişi aynı sorunu yaşıyor ve 45 neti eksik olan insanlar var. Hayatımızla oynuyorlar yardım edin sesimizi olun.Ne yapmamız gerekiyor yardım edin.. Aynı şey teog sınavında da olmuş ve yeniden hesaplanmış bizde de aynısı olabilir mi ve bunun için ne yapmalıyız lütfen yardım edin kime mail attıysak bi cevap alamadık size güveniyoruz sesimiz olun sayın Abbas Güçlü...

 

Puanım Niye Düşük Geldi?
Bu yıl yapılan kpss A grubu ve öğretmenlik sınavına girdim. Sınav günü yayınlanan sorular ve cevaplarla yaptığım soruları kontrol ettim. 2 gün önce açıklanan sonuçlar ile benim beklediğim sonuçlar arasında büyük fark oluştu. Yani beklediğim puanın 8-9 puan altında aldım. Benim gibi aynı durumda olan binlerce öğretmen adayı var. Sosyal medyada takip ettiğim kadariyla hatalı sonuç gelenlerin şikayetçi olduğu konular:
1) net sayılarının doğru sayısı olarak girilmiş olmasi
2) ilk yayınladıkları cevap anahtari ile optiklerde verdikleri cevap anahtarının uyusmamasi 
3) bir çok kişinin beklediği puanın çok üstünde puan alması. 
4) optik formumda oynama var diyenlere var (ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle iddialara var)
5) puanı düşük gelenlerin bu yıl baktığı sınav sonucuna göre atanmayi bekleyenlerden oluşması ve az değil 20-25 net kayiplarindan bahsediyor olmaları. 
Bu konuda biz itiraz dilekcelerimizi osym ye gönderdik ama itiraz etmeden bir sonuç çıkacağı noktasinda pek bir umidimiz yok.100-200 kişi degil binlerce insanın netleri eksik hesaplanmis ve bazılarının yüksek hesaplanmis. 
Sizden ricam bu konunun üstüne gitmeniz ve dile getirip sesimiz solugumuz olmanız. 

 

Cevap Anahtarı var Soru Yok
Şimdiden yapacağınız her şey için mağdur olan tüm öğretmen arkadaşlar adına teşekkür ederim.  Iyi günler, iyi çalışmalar. 2015 kpss sınavı ile ilgili olarak desteğiniz için teşekkür ederim. Ortada çok büyük bir skandal var. Bugün ösym'nin önü sınava itiraz edenlerde doluydu. Benim 20 doğru cevabım yanlış olarak gözükmektedir. Ayrıca çevremdeki bir kaç arkadaşın boş bıraktığı soruları yapılmış gibi değerlendirdiğini biliyorum. Cevap anahtarı görüntüleme sistemini erişime açtılar. Cevap anahtarı görüntüleme sisteminde herhangi bir sorunun üzerine tıkladığında soruyu ve cevabımız gözüküyordu Ancak ösym bu sınav için soru görüntüleme sistemini kapatmıştır. Dolayısıyla ösym kendi açığının ortaya çıkmaması için sorulara erişim imkanını kaldırmıştır. Saygılarımla....
Tutarsızlık var!
Merhabalar Abbas Hocam, pek çok öğretmen arkadaşım gibi ben de mağdurum. Ösym sınav sorularını sinavdan hemen sonra yayınladigi icin hepimiz ne yaptigimizi biliyoruz. Sonucta gosterdikleri net dogru ve boş sayılarıyla yayinladiklari temel kitapciklardaki netler tamamen tutarsız oldu. Bizim gibi eksik netleri olanlar olduğu gibi fazlası olanlar da var onlar susan kısım o yüzden sesimiz ne kadar duyulur dilekcelerimiz ne kadar ciddiye alinir bilemiyoruz ancak siz duyarlı insanlardan kamuoyuna duyurulmasi noktasinda yardim istiyoruz . Ilgilinize teşekkürler.

 

Netlerim Eksik!
 
 Sayın Abbas bey kpss sinavindan sonra ösym nin yayinladigi cevapları kontrol ettiğimdeki netlerle ösymnin açıkladığı sonuçlardaki netlerim arasında ciddi bir fark bulunmaktadır. ( 20 -25 net eksik ) ilkin acaba ben mi yanlış hesapladım diye düşündüm ama benim durumumda binlerce kişinin olduğunu internette görünce ösymin yanlış hesapladığına olan inancım baya bir arttı. Sizden ricam bu konuyu araştırıp haber yapmanız ve duygularımıza tercüman olmanız. Hayırlı günler.
 

 

Bu İşte Bir Yanlışlık Var!
 
 Bu konuda kime gitmek gerekiyor nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor bilmiyorum. Bizimle en yakından ilgilenen siz olduğunuz için sizin kapınızı çalmak daha doğru geldi. Sorular açıklandığında hatırlamadığım sorularım vardı evet ama kesinlikle emin olduğum konu ise işaretlediğim soru sayısıydı. Sonuçlara baktığımda ilk bölüm yani gk-gy kısmında işaretlediğimden fazla soru var. Yanlışlarımın ise bu kadar çok olabileceğini düşünmüyorum. Eğitim bilimlerinde ise yanlış sayım fazla ve işaretlediğimden eksik var toplamda. Cevap kağıtları yeniden okunmalı benim gibi bir sürü arkadaşım bu şekilde mağdur ediliyor. Bize bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
iyi günler dilerim...

 
 

Ne Yapmam Gerekiyor?
 
 Abbas hocam merhaba;
 2015 yili kpss sinavina girdim.ögretmenlik mezunu olmama ve basvuruda ogretmenlik diye isaretlemem ragmen 4 puan turunden hesaplama gorunmesi gerekirken tum puan turlerinde hesaplamalar yapılmış.Ve sinav sonuc belgemde ogretmenlik mezuniyeti degil sadece lisans mezunu diye yazmakta.Ayrica herkesde oldugu gibi egitim bilimlerinde 11 yanlisim fazla gorunuyor.Osym yi aramaya kalktigimizda ise telefonlar ne yazik ki düşmüyor.Ne yapmam gerekir?
Teşekkürler


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    3 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (3)