adscode
adscode

Bu yıl mı yoksa gelecek yıl mı?

Üniversitelere girişte, tam bir fiyasko yaşanıyor. Bir yanda yüz binlerce boş kontenjan, öte yanda istediği fakülteye giremeyen 1.5 milyon aday!

Bu yıl mı yoksa gelecek yıl mı?
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 17-Sep-18 09:31

Sistem tıkandı ama bu hiç kimsenin umurunda  değil!.. Kontenjan açığının nedeni, ilgili puan türünde, barajı aşan yeterli sayıda adayın bulunmaması!

Bırakın ek yerleştirmeyi, mevcut sistemle 10 kayıt dönemi daha açsanız, değişen  bir şey olmaz. Çünkü o puan türünde, ilgili fakültelerin taban puanının daha üzerinde aday bulunmuyor! O kontenjan açıklarından bazıları, adaylar istemediği için değil, YÖK ve ÖSYM’nin yanlış öngörüsü yüzünden boş kaldı! Bu durumda yapılması gereken tek şey var o da, taban puan zorunluluğunun kaldırılması ama o da hem adil olmaz hem de yasal sorunları beraberinde getirir. Peki, o kontenjanlar boş mu kalacak?

YÖK ve ÖSYM’ye göre, şu dakikadan sonra yapacak bir şey yok!  Yani boş kalacak. Aynı senaryoyu, önceki yıllarda da çok izledik. Peki, niye önlem alınmadı? İşte asıl sorgulanması gereken konu bu!

Cevabını ben size söyleyeyim: Çünkü hesap soran hiç kimse yok!.. Şu saatten sonra ne yapılabilir? Gelecek yıl, üniversiteye giriş sistemi kesinlikle değiştirilmelidir ama bu son dakikaya bırakılmadan hemen yapılmalı ve adaylara bir an önce duyurulmalı ki, hazırlıklarını ona göre yapsınlar! Ya da yerleşen, yerleşmeyen demeden herkesi içine alan üçüncü bir yerleştirme dönemi açılabilir...

Yazının devamı için tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)