adscode
adscode

Bu yılki eğitim faaliyetlerinin ana temasını 'Güçlü Türkiye'

Bakan Avcı, AK Parti'nin eğitimi de hiç ihmal etmediğine işaret ederek bu yılki eğitim faaliyetlerinin ana temasını "Güçlü Türkiye" kavramının oluşturduğunu anlattı.

Bu yılki eğitim faaliyetlerinin ana temasını 'Güçlü Türkiye'
Eğitim
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Kurulduğumuz günden beri farklı yöntemlerle, bürokratik, yargısal ve en sonunda da terörist saldırılarla önümüzün kesilmek istendiğini hep beraber gördük, yaşadık. Türkiye güçlendikçe, Türkiye kendi yolunu kendisi çizmeye başladıkça, bu konuda niyetlerinin beyanı bile birtakım şer güçlerin harekete geçmesi için yetti." dedi.

Avcı, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılış dersinde yaptığı konuşmada, partisinin eğitim faaliyetlerinin Türk siyasetinde ilk olduğunu belirterek bunun AK Parti'nin herhangi bir siyasi parti olmamasından kaynaklandığını vurguladı.

AK Parti'nin kurulduğu günden beri nasıl büyük bir dava ve hareketin bugünkü temsilcisi olduğunun bilincinde olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"AK Parti, bu bilinçle pek çok alanda günün şartlarına uygun yeniliklerle siyaset hayatımıza girmiştir. Bunların başında da özellikle istişareye ve eğitime verdiği önem geliyor. Bizim her yıl tüm parti il başkanları ve milletvekilleriyle birlikte, belediye başkanlarımızla birlikte danışma toplantılarının dışında, her hafta genişletilmiş il başkanları toplantılarıyla, belediye başkanları toplantılarıyla, illerde, ilçelerde yönetim kurulu toplantılarıyla, kademe toplantılarıyla, kadın ve gençlik kollarımızın kendi içlerinde yaptıkları faaliyetlerle, toplantılarla istişareye ve eğitime ne büyük bir önem verdiğimiz hepinizin malumudur. Hepiniz zaten, yılmadan, erinmeden, büyük bir gayretle ilk günden beri bu faaliyetlerin içinde yer alıyorsunuz. Biz istişareye önem veren bir siyasi hareketiz. İstişarede rahmet ve bereket olduğuna inanan bir siyasi hareketiz. Her işimizi danışarak, görüşerek, kuruluşun ilk gününde Genel Başkanımızın söylediği gibi ortak bir akıl çevresinde kararlar oluşturarak bugüne kadar başarıyla geldik. Çok şükür milletimizin desteğiyle bugünlere kadar geldik."

- "Güçlü Türkiye" kavramı

Bakan Avcı, AK Parti'nin eğitimi de hiç ihmal etmediğine işaret ederek bu yılki eğitim faaliyetlerinin ana temasını "Güçlü Türkiye" kavramının oluşturduğunu anlattı. Avcı, şunları kaydetti:

"Çünkü, hepimiz biliyoruz ki 'Güçlü Türkiye' demek aynı zamanda bugün Türkiye'nin çevresinde, yakınında, uzağında Türkiye'ye yönelik uygulanan siyasetlerin, uygulanmak istenen politikaların, kurulmak istenen tuzakların, tezgahların da doğru anlaşılması için çok anahtar kavramdır. Türkiye'nin güçlü olmasıyla kendisine kurulan tuzaklar arasındaki ilişkiyi iyi anlarsak bugün nerede olduğumuzu ve nereye geldiğimizi, buradan nereye doğru gitmekte olduğumuzu daha iyi anlarız. Ona göre de kendimizi o günlere daha iyi hazırlarız. Kurulduğumuz günden beri farklı yöntemlerle, bürokratik, yargısal ve en sonunda da terörist saldırılarla önümüzün kesilmek istendiğini hep beraber gördük, yaşadık. Türkiye güçlendikçe, Türkiye kendi yolunu kendisi çizmeye başladıkça, bu konuda niyetlerinin beyanı bile birtakım şer güçlerin harekete geçmesi için yetti. Çok şükür bunların her biri yönetimlerimizin, liderlerimizin, parti organlarımızın ve bütün milletimizin, halkımızın ferasetiyle, gayretiyle aşıldı. Her şeyden önce Allah'ın lütfu ve inayetiyle bütün bu badireler atlatıldı."

Bakan Avcı'nın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)