adscode
adscode

Bugün 23 Nisan Dünya Kitap Günü

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin 23 Nisan Dünya Kitap günü nedeniyle yaptığı açıklama;

Bugün 23 Nisan Dünya Kitap Günü
Tarihte Bugün
VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Kitap şenlikleri, imza günleri, okuma etkinlikleri ile kitabevlerinde, okullarda, sokaklarda, tüm dünyada coşkuyla kutlanan 23 Nisan Dünya Kitap Günü'nde sevenler birbirine kitap hediye ediyor. 23 Nisan kitapla kutlanıyor, bayram sevinci ikiye katlanıyor.
Tüm dünyada pek çok uluslar arası kuruluş ve UNESCO tarafından "Dünya Kitap Günü" olarak ilan edilen 23 Nisan, Cervantes, Shakespeare, Vega, Nabokov gibi birçok ünlü yazarın doğum ya da ölüm günü aynı zamanda.
Bu kutlamanın amacı, kitabın ve okuma alışkanlığının önemini dünya çapında vurgulamak, okumayı özendirmek; yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmek; kitabın kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğiyle dünya barışına hizmet etmek...
23 Nisan öncesindeki haftaya yayılan kutlamalar öncelikle okullarda ve kütüphanelerde yapılan etkinliklerle başlıyor. Öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılayan, onların kitaplarla, yazarlarla, kitabevleri ve kütüphanelerle tanışmasını sağlayan etkinlikler yapılıyor. Kitap okumayı teşvik amaçlı posterler, kitap ayraçları dağıtılıyor.

Yazarlarla tanışma toplantıları ve okuma günleri düzenleniyor. Okuma sevgisi ile ilgili yarışmalar düzenleniyor...23 Nisan günü kutlamalar doruk noktasına varıyor, sokaklara yayılıyor, şenlik havası alıyor.
Ülkemizde, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 23 Nisan gününü içine alan hafta "Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası" olarak kabul edilmiştir.
Türkiye Yayıncılar Birliği olarak, "23 Nisan 2012"Dünya Kitap Günü"nün ülkemizde de tüm yurt çapında kutlanmasını arzu etmekteyiz.
Sizleri de bu anlamlı günü kutlamaya ve kutlanmasını teşvik etmeye çağırıyoruz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)