adscode
adscode

Bugün, Eğitim’de Deprem Günü mü?

​Bu yaz, eğitimde çok önemli değişiklikler olacağını sık sık dile getirmiştik.

Bugün, Eğitim’de Deprem Günü mü?
Günün Yazısı
Hatta bazı sendikalar, olup bitecekleri 12 şiddetinde depreme benzetmişlerdi ve işte o gün geldi.

Bugün sadece okullar kapanmakla kalmayacak, on binlerce okul müdürü, müdür yardımcısı, il ve ilçe eğitim müdürü de fırtına yakalanmış kelebek gibi oradan oraya sürüklenecekler…
Bilindiği gibi “Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” TBMM’de kabul edildi ve Cumhurbaşkanının onayından sonra 14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazetenin 28941 sayılı nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İşte bu konudaki yorumlardan bazıları:
. Bu kanun tasarısının Milli Eğitimi felç edeceğini, büyük haksızlıklara ve zulümlere sebep olacağını, eğitimi içinden çıkılmaz noktaya taşıyacağını defalarca gündeme getirmemize rağmen Hükümet bu uyarılara kulak asmadı.
. Bu kanun, artçı sarsıntılarını gösterdi ve 13 Haziran’da da yıkıcı ve yok edici büyük depreme yol açacağı açıktır. Tam 12 şiddetinde MEB’i yerle yeksan edecek yok edici deprem. Daha doğrusu MEB’de kıyamet kopacaktır.
. Nitekim MEB’de on iki yıldan beri akla hayale gelmeyen yöntemlerle ve bütün hukuk kurallarını çiğneyerek her türlü haksızlığı meşru sayarak yapılan idareci atamaları eğitim sistemini kevgire çevirdi.  Bu zulümleri ve hak gasplarını yeterli bulmayanlar bütün il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile bütün okul müdür ve yardımcılarını görevden almayı ve kazanılmış bütün özlük haklarını sona erdirmeyi, milletin kendilerine hak olarak bağışladığına inandılar.

Bakan Avcı’ya bu eleştirileri bizzat aktardığımızda abartılı ve haksız bulmuştu ve işte o gün geldi.
Olup bitenleri hep birlikte izleyeceğiz ve kim haklı göreceğiz.
Umarız zarar gören eğitim sistemimiz ve sevgili öğretmenlerimiz ve onların sevgili öğrencileri olmaz…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)