adscode
adscode

Bugün Hangi İllerde Okullar Tatil?

Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Bugün Hangi İllerde Okullar Tatil?
Türkiye'den Haberler
Türkiye’de etkisini gösteren kar yağışı eğitim öğretimi kesintiye uğratırken bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.
 
İşte okulların tatil edildiği o iller;
 
İstanbul
 
İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.
 
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.
 
Sinop
 
Sinop’ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile eğitime iki gün ara verildi.
Sinop ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağan kar yağışı sebebi ile Sinop genelinde taşımalı eğitime 2 gün ara verildi. 
 
Yozgat
 
Yozgat şehir merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.
Yozgat’ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarşamba) bir gün süreyle okulları tatil etti.
 
Tunceli
 
Tunceli’nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitim ve öğretime ara verildi. 
 
Zonguldak
 
ZonguldakValisi Ali Kaban, 18 Şubat 2015 Çarşamba günü bir günlüğüne okulların tatil edildiğini duyurdu.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden resmi hesabı olan @valikaban adresinden 18 Şubat 2015 günü Zonguldak Merkez ilçe, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, Kozlu ve Kilimli’de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.
 
Kaban “Engelli kamu görevlileri, hamile ve emzikli bayanlar, kronik hastalığı olanlar da 18 Şubat 2015 Çarşamba günü idari izinlidirler” açıklamasında da bulundu. 
 
Ordu
 
Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamı, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak Mahallesi'ndeki Pelitliyatak Ortaokulu, Çalca ve Yeşilyurt İlkokulu, Yenikent Mahallesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verileceğini duyurduklarını hatırlattı.
 
Kent genelinde devam eden kar yağışı sebebiyle eğitime ara verilen ilçe ve mahalle sayılarının artırıldığını belirten Türkkan, "Gölköy, İkizce, Fatsa ve Çaybaşı ilçelerinde taşımalı okullar ve mahalleler, Perşembe ilçesinde taşımalı okullar, Kumru, Kabataş, Aybastı Ulubey ilçelerinin genelinde eğitime bugün ara verilmiştir" dedi.
 
Konya
 
Konya'nın 9 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günü bir gün, Ilgın ilçesinde ise Çarşamba ve Perşembe günü 2 gün tatil edildiği bildirildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
 
Düzce
 
Düzce Valiliğinin aldığı kararla il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak. 
 
Nevşehir
 
Nevşehir’de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Nevşehir il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Çarşamba günü ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar. 
 
Kocaeli
 
Kocaeli'de okullar kar nedeniyle bir gün süreyle tatil edildi.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, twetter üzerinden duyurduğu mesajında, ''18 Şubat 2015 Çarşamba günü yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle tüm okullarımızda eğitime bir gün ara verilmiştir'' dedi. 
 
Sakarya
 
Sakarya'da bazı ilçelerde kar nedeniyle okullara bir gün ara verildi.
Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ''Pamukova, Ferizli ve Kocaali'de taşımalı eğitim veren okullar, diğer tüm ilçelerde ise okullara bir gün süreyle ara verildi'' denildi. 
 
Kayseri- Yahyalı
 
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Dünden beri devam eden kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırması sonrasında Yahyalı ilçesinde okulların tatil edildiği öğrenildi. 
 
Niğde
 
Niğde’de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.Niğde il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Çarşamba günü (bugün) ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi.

Bitlis
 
Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okullara bugün ara verildiği belirtildi.
 
Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.
 
Giresun
 
Giresun'da, kar yağışı dolayısıyla bazı ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bugün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.

          
Mersin-Gülnar
 
Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
 
Kaymakam İsmail Pendik, yazılı açıklamasında, ilçedeki kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğunu belirtti.
 
Pendik, "İlçe merkezinde gece başlayan kar yağışı halen devam ediyor. Okullarımız idari izinle tatil edildi" ifadelerini kullandı.
 


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)