adscode
adscode

Bugün Hemşireler Günü

Hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, bugünü takip eden hafta ise Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bugün Hemşireler Günü
Sendikalar
Sağlık; Bireylerde, zorunlu vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Sağlık hizmetlerinin bir ekip çalışması olduğu prensibinden hareketle bizler için bu ekipteki her çalışanın eşit değer ve önemde olduğuna da açıkça vurgu yapmak yerinde olacaktır.

Hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, bugünü takip eden hafta ise Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır.
Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Bunun yanında Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir.
 
Günümüzde madem lafa değil icraata  bakılıyor. O halde Hemşirelerin sesine bir an önce kulak verilmelidir.
 
Peki Nedir Hemşirelerin Beklentileri;
 
Çalışma saatleri kanunen haftalık 40 saat, uygulamada da 40 saat olmalıdır.
 
Sağlıkta şiddete "DUR" denmelidir.
 
Hemşirelerin mesleklerini icra ederken kendi alanlarında okuyabilecekleri açıktan lisans programları olmalıdır.
 
Hemşireler ve diğer sağlık personelinin görev tanımları değişen koşullara uygun olarak yeniden düzenlenmelidir.
 
Lisans ve lisansüstü program mezunları ile riskli birimlerde görev yapan hemşirelerin dönersermaye ek ödeme çarpanları yükseltilmelidir.
 
Lisans ve lisansüstü hemşireler 3600 ek göstergeden yararlanmalıdır.
 
Hemşireler meslekleri ve eğitim aldıkları alan dışında işlerde çalıştırılmamalıdırlar.
 
Hemşireler meslek odası ve birlik kurabilmeli ve kurulan oda ve birliklere üye olabilmelidir.
 
Eşit işe eşit ücret mantığından hareketle çıkarılacak kanunlar, düzenlemeler ile görev ve meslek tanımları yeniden yapılmalıdır. Mesleki standartlar getirilmelidir. Hemşire, Hemşire yardımcısı ayrımı ortadan kaldırılmalıdır. Düşük ücretle çalıştırmaya zemin hazırlamak yerine mesleki gelişime ve eğitime önem verilmelidir.
 
Saymakla bitmez ama sıraladığımız talepler acilen çözüm beklemektedir.
 
Eksen-Sağlık-Bir-Sen yönetim kurulu adına;Ülkemizin dört bir yanında çok zor koşullarda görevlerini icra eden tüm meslektaşlarımızın hemşireler gününü kutluyor ve daha dillendiremediğimiz tüm noksanları her platformda haykıracağımızın bilinmesini istiyorum.
 
 
Arif YAŞAR
Eksen-Sağlık-Bir-Sen
Genel Başkanı


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)