adscode
adscode

Bugünün çocukları geleceği kodluyor

Erkan Ulu Özel Ortaokulu, müfredatına eklediği “kodlama ve robotik teknolojileri” ile yarının teknolojisini bugünden şekillendiren geleceğin çocuklarını yetiştiriyor.

Bugünün çocukları geleceği kodluyor
Özel Okullar
Okul; tablet destekli teknolojik sınıflarının yanı sıra, müfredatına eklediği “kodlama, robotik, grafik tasarım dersleri ve Girişimcilik & İnovasyon Kulübü”yle geleceği şekillendirecek 21. yy’ın öğrencilerini yetiştirmeyi hedefliyor. 

Erkan Ulu Özel Ortaokulu’nun Eylül 2015 itibariyle müfredatına aldığı “robotik ve kodlama” dersleri, her sınıf düzeyinde aynı başlıklar altında işleniyor ve dersler her yaş grubuna göre özelleştiriliyor. Oyun çağına daha yakın ve adaptasyon sıkıntısı yaşanabilecek 5. sınıflar için sınıf, bir uzay üssü olarak hayal ediliyor ve öğrencilere görev olarak birtakım problemler verilip çözüm üretilmesi isteniyor. 6 ve 7. sınıflarda ise gerçek yaşamdan problemler üzerinde duruluyor. 

ANALİTİK DÜŞÜNMEYE ORTAOKULDAN BAŞLIYORLAR
Öğrencilerin hem bireysel hem de takım çalışması ile gerçekleştirdikleri bu dersler, iletişim ve liderlik becerileri kazanmaları desteklerken programlama ve problem çözümlemeleri ise analitik ve eleştirel düşünme yapısını geliştiriyor. 

Yaklaşık 70 öğrencinin katıldığı haftada 3 saat işlenen “programlama, robotik ve grafik tasarım” derslerinde “Scratch, Robotc ve Inskcape” gibi programlarla eğitim teknolojilerinden fazlasıyla faydalanılıyor. Öğrencilerin yıl sonu hedefi ise otonom hareket kabiliyeti kazanmış kendi robotlarını yaparak o robotları kumandasız bir şekilde labirentten çıkarabilmektir. 
 

Projeyi tamamlamayı başaran öğrencilerden 10’u, ABD’de gerçekleşen “VEX-IQ CHALLENGE” yarışmasının gelecek yılki turnuvasına katılabilecek. 

Okulun kurucusu Erkan ULU "5 yıldır derslerimizi iPad’den faydalanarak yapıyoruz. Bu yıl müfredatımıza aldığımız kodlama ve robotik teknolojileri dersleri ile öğrencilerimizi, teknolojinin gelişimine ayak uyduran, daha bilgili ve donanımlı gençler olarak yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Okulun “bilgi teknolojileri” öğretmeni Meltem Öksüz ise: “Öğrencilerimizin hayatlarının ve hayallerinin bilişim dersleri ile yeni boyutlar kazanması, gelecek için gerçekten değerli bir yatırım. Öğrenciler, kodlama dersi ile oynamak istedikleri oyunları nasıl yazacaklarını öğrenirken robotik teknolojileri dersi ile de donanım yeteneklerini geliştiriyor.” dedi. 

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) alanlarını bir araya getirecek projeler ürettiklerini de dile getiren Öksüz “Biz öğrencilerimizle hayallerimizde yaşamak istediğimiz her şeyi mümkün kılmaya azmeden hevesli bir ekibiz. Okulumuzda sahip olduğumuz teknoloji ve bilişim altyapısı da çalışmalarımızı bu yönde destekliyor.” diyerek müfredat ve teknoloji farklılıklarını dile getirdi.

GİRİŞ SINAVI 5 MART’TA
Erkan Ulu Özel Ortaokulunda 5 Mart’ta gerçekleşecek Giriş Sınavı ile de yeni öğretim yılı için yeni öğrenciler alınacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)