adscode
adscode

Bürokrosi Mağduru Öğrencilerin Çileli Okul Yolculuğu

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Köprüağzı Mahallesi'nde oturan 58 öğrenciye okul uzaklığı 2 kilometre olmadığı için servis verilemedi.

Bürokrosi Mağduru Öğrencilerin Çileli Okul Yolculuğu
Okullardan Haberler
Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Köprüağzı Mahallesi'nde oturan 58 öğrenciye okul uzaklığı 2 kilometre olmadığı için servis verilemedi. Özellikle kış aylarında büyük zorluk çeken öğrenciler, her gün aileleri ile birlikte 1.5 kilometrelik yolu at sırtında veya yürüyerek gitmek zorunda kalıyor. Çocuklarını okula gönderirken yalnız bırakamadıklarını belirten aileler özellikle yaban hayvanlardan korktuklarını söyledi.

Başkale İlçesi'ne 42 kilometre uzaklıktaki Köprüağzı Mahallesi'nde bulunan Köprüağzı İlköğretim Okulu'nda okuyan 58 öğrenci her gün 1.5 kilometrelik yolu at sırtında veya yürüyerek katetmek zorunda kalıyor.
Özellikle çetin geçen kış aylarında öğrenci ve ailelerinin çilesi artıyor. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı bölgede özellikle yabani hayvan saldırısından da korkan aileler, minik öğrencileri at ve eşeklerle okula götürüp tekrar getirmek zorunda kalıyor. 

Mahallede oturan Nejdet Delibaş, okulun 2 köy arasında evlerine uzak olduğunu söyledi.
Kış mevsiminde havanın erkena karardığını ve öğleden sonra okula giden çocukların dönüşte kurtlarla karşılaşma olasılığı olduğunu, fırtınalı havalarda da öğrencilerin zorluk çektiğini belirten Delikbaş, şöyle dedi:

"Çocuklar dağlık alanda olan okula gidip gelirken türlü zorluklarla karşılaşıyor. Kar, fırtına ve ardından çamurlu yollar, yabani hayvan korkusu öğrencileri zorluyor. Bazı ailelerde çocuklarını at sırtında götürüp getirmek zorunda kalıyor. Çocuklarımız her gün okula gitmek için bu eziyeti yaşıyor. Sorunun çözümü için defalarca dilekçe verdik. Fakat sonuç alamadık. Prosedür gereği metre olarak ölçülüyor ve mahallemiz merkez diye servis vermiyorlar. Arazi engebeli ve rampa çocuklarımız mağdur oluyor." 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri mevzuat uyarınca bakanlığın taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliğinin 8'inci maddesi uyarınca taşıma yerleşim yerinin taşıma merkezine uzaklığının 2 kilometre uzak olması koşulu nedeniyle buraya servis aracı sağlanamadığını belirtti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)