adscode
adscode

Burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2017

Burs sonuçları 2016 senesine kadar Ocak ayında başlamaktaydı.

Burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2017
Türkiye'den Haberler

Burs sonuçları 2016 senesine kadar Ocak ayında başlamaktaydı. Oda yaşanan gecikmelerle Ocak sonuna kadar sürüyordu. Yani öğrenci ilk burs veya kredisini ancak Ocak ayı sonuna alıyordu. KYK bu konuda artık bir gelişme yapma kararı aldı ve işlemleri hızlandırmaya başladı.

burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2017

2016 senesinde hedef olarak Ekim ayında burs ve kredi ödemesi yapmak istese de yaşanan olaylara bağlı olarak yaşanan gecikmeler KYK’yı da vurdu. Buna rağmen fark yaratan bir hız sergilendi. İlk olarak normalde Aralık sonuna doğru açıklanan sonuçlar Kasım ayı içerisinde belli oldu ve Aralık ayında ilk ödemeler yapıldı. Gecikme olarak ise öğrencilere 3 ay birden ödeme yapıldı.



Bu şekilde KYK burs sonuçları beklenenden erken açıklanırken ödeme konusunda da şaşırtan bir rakam ortaya çıktı. 2017 burs sonuçları ise olağan üstü bir hal olmadığı sürece artık üniversite sonuçlarının hemen ardından belli olacak. Daha doğru normal olarak ikinci yerleştirme sonuçları da açıklandıktan sonra belli olur. KYK bu şekilde Ekim ayı içerisinde öğrencilere ilk ödemeyi yapma çabası içerisinde.

kyk burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2017




2016’da yaşanan onca olaya rağmen Aralık ayında verildiğini göz önüne alırsak 2017’de bu tarih Ekim olmasa bile Kasım kesin diyebiliriz. Telafi olarak yine toplu ödeme yapılır bu bilinmiyor. Ki aslında bu ödemeler Ziraat bankası haricinde bankalara da devir edilmeyi düşünüldüğü için önümüzdeki senelerde daha farklı değişikliklerde yakın gibi duruyor.



KYK burslar ne zaman yatar soruları artık öğrenciler için çileye dönüşmekten çıkacak bu şekilde. Geçmiş senelerde Ocak ayında ödeme yapılırken şu an Kasım’a kadar gerilemesi büyük bir gelişme. Kredi alan öğrenci zaten geri ödeyeceği bazıları için önemsiz olsa da bu kredinin amacı da sonuç olarak yardım. İhtiyaç olunmasa kişi krediyi onaylamaz zaten. Burs alanlar içinse artık +3 ay ödeme yapılmaya başlandı diyebiliriz.

kyk bursları ne zaman açıklanacak 2017

Burs ödemeleri adayın son öğretim yılının Haziran ayına kadar devam eder. Kredi ise son öğretim yılının Eylül ayına kadar devam eder. İmzaladığınız sözleşmede bu tarih yine net olarak görülüyor. Bunla alakalı detayları onay verirken inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

Burslar Ne Zaman Açıklanacak 2017

 
Yıllarca emek veren öğrenciler, hayatlarında dönüm noktası sayılan üniversite sınavına girer. Sınavı kazanan öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok hazırlığa ve telaşa başlar. Okula kayıt yapıldıktan sonra birçok şey temin edilmeye, ayarlanmaya çalışılır. Memleketlerinden ayrı bir ilde okuyacak olan kişiler için süreç daha uzundur. Kalacak yer, eşya temini için uzun araştırmalar yapılır.
Aileler, çocuklarının güvenli ve sağlıklı ortamlarda kalmaları için devlet yurtlarını tercih eder. Kimi kesim özel yurtları tercih eder. Bunun yanı sıra, maddi durumu iyi olmayan aileler, çocuklarını okuturken, masraflarını karşılarken büyük sıkıntıya girmektedir. Bu konuda devlet, öğrencilere kolaylık sağlamakta, yurt imkanı, burs imkanı gibi birçok seçenek sunmaktadır.
 


Maddi Destek İçin Başvurular
Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, eğitimlerini rahatça sürdürmek için, devletin sunmuş olduğu burs imkanına başvurur. Başvuru süresi içerisinde, başvuru yöntemlerine uyarak başvurusunu yapan öğrenciler, merakla sonuçların açıklanacağı günü bekler. Okulların başlamasından yaklaşık bir ay kadar sonra burs sonuçları açıklanmaktadır. Ortalama olarak her yıl, bu şekilde burs sonuçlarının açıklandığı görülmektedir.

 Burslar verilirken birçok konu göz önünde bulundurularak verilir. Ailenin aylık gelir durumu, çocuk sayısı, okuyan çocuk sayısı gibi birçok faktör dikkatlice incelenerek, adil şekilde burs sonuçları çıkarılır. Bazı öğrenciler için geri ödemesiz, tam burs çıkarken, bazı öğrenciler için geri ödemeli burs çıkmaktadır. Yani okul bittikten belli bir süre sonra, kredi öder gibi taksitlendirilerek, her ay devlete geri ödenen burslardır.

Aileler Ve Öğrenciler İçin Büyük Yardımcı
Bursların açıklanma sürecinde aileler ve öğrenciler büyük bir heyecanla bekleyişlerini sürdürürler. Özellikle ailelere büyük kolaylık sağlayan, en büyük yardımcı sayılan karşılıksız burslar, maddi imkanları olmayan aileler için, altın tepside sunulmuş bir kolaylıktır.
Çocuklarının eğitimlerinde yeterli maddi desteği verememe korkusundan, çocuklarının eğitiminin aksayacağı ya da biteceği korkusundan biraz olsun uzaklaşmak için burs sonuçları merakla beklenir. Okulların açılmasından bir ay kadar süre sonra açıklanan burs sonuçları, belirtilen anlaşmalı bankalardan hesap açılarak, hesaplara yatmaktadır.
  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)