adscode
adscode

Bursa Orhangazi Üniversitesi İnovasyon Fuarında Farkını Gösterdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından; Ekonomi Bakanlığı desteğinde, Arçelik A.Ş, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklığında bu yıl 3’üncüsü…

Bursa Orhangazi Üniversitesi İnovasyon Fuarında Farkını Gösterdi
Üniversite
 3,4 ve 5 Aralık tarihinde İstanbul’da düzenlen ve Hollanda’nın partner ülke olduğu Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine çok sayıda üniversiteyle birlikte ar-ge çalışmalarında bulunan özel sektör kuruluşları da yer alarak projelerini sergilediler. Ülkemizin geleceği için araştırmalarda bulunan bilim insanlarını İstanbul’da buluşturan etkinlikte, Bursa Orhangazi Üniversitesinin projesi katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Günlük yaşamın daha kaliteli hale gelmesi amacıyla geliştiren araç gereçlerden, alternatif yakıt türleri ile çalışan araçlara, havacılık ve uzayla ilgili çeşitli inovatif nitelikli araştırmaların sergilendiği Türkiye İnovasyon Haftasında BOU, geliştirdiği yeni tür dedektör cihazını sergileyerek teknoloji üretiminde de var olduğunu gösterdi. Dedektörün sahip olduğu özellikleri nedeniyle etkinlikte sergilenen başka bir örneğinin olmaması, fuarı ziyaret eden katılımcıların BOU standına olan ilgisini hayli arttırdı.

BOU, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Kalender tarafından tasarlanan yeni tür dedektör cihazının askeri ve sivil alanda kullanılabilmesiyle birlikte inovatif açıdanda ileri teknoloji gerektirmesi nedeniyle, Fuarda teknoloji üretimi anlamında da dikkati çeken bir çalışma oldu. Özellikle Doç. Dr. Osman Kalender’in üzerinde çalıştığı projeyi standa gelen tüm ziyaretçilere bizzat anlatması da BOU standının beğeni görmesindeki etmenlerden biri oldu.

Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin açtığı satandaki çalışmalara katılan  BOU Rektörü Prof. Dr. Recep İleri yaptığı açıklamada, BOU’nun bir eğitim ve öğretim merkezi olmasının yanında aynı zamanda teknoloji üretim merkezi haline gelmesine özen gösterdiklerine değindi. Bu nedenle, öğretim üyeleri ve öğrencilerine araştırma ve geliştirme çalışmalarına üniversite yönetimi olarak destek vermekten gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. İleri, her sene farklı bir inovatif çalışmayı kamuoyunun karşısına çıkmaktan da mutlu olduğunu sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Recep İleri “Bu anlamda inovatif çalışmaları başarı ile gerçekleştiren Doç Dr. Osman Kalender’in şahsında, BOÜ’de görev yapan öğretim üyesi arkadaşlarıma ve bu çalışmalara katkı veren öğrencilerime teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasına son verdi.   





 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)