adscode
adscode

Burslu Okumak İsteyenler Dikkat! Bu Tarih Son

Yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilen bursların son başvuru tarihleri açıklandı.

Burslu Okumak İsteyenler Dikkat! Bu Tarih Son
Burslar
AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonu ve ülkelerarası ikili anlaşmalar çerçevesince, yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilen "Yabancı Hükümet Bursları"nın son başvuru tarihleri açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Romanya tarafından verilen 2 araştırma bursu, 2 yüksek lisans bursu ve 2 doktora bursuna son başvuru tarihi 3 Ocak 2014'de sona ererken, burs için mülakatlar 7 Ocak'ta yapılacak.

Finlandiya tarafından sağlanacak 10 araştırma bursu için son başvurular ise 14 Ocak'ta alınacak; 16 Ocak'ta mülakatlar düzenlenecek. Slovenya tarafından verilecek 9 aylık yüksek lisans, araştırma, doktora bursu için 28 Ocak'ta son başvurular alınacak, 30 Ocak'ta da mülakatları gerçekleştirilecek.
Burs şartları, her ülkeye göre değişmekle birlikte, genel olarak ilgili ülke tarafından adayların eğitim, konaklama, sağlık ve aylık burs ücreti gibi giderlerini kapsayacak. Gidiş-dönüş yol masrafı, vize, sigorta gibi diğer giderlerse adaylara ait olacak.

MEB tarafından burs için herhangi bir ödeme yapılmayacak ve adaylar eğitim sonrasında mecburi hizmetle yükümlü bulunmayacak. MEB tarafından mülakat yoluyla seçilen adayların isimleri asil ve yedek olarak bildirilecek ve adayların kabullerine ait son karar, ilgili ülke tarafından verilecek. Yurt dışında alınacak diplomaların denkliğiyle ilgili bilgiler ise Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'ndan (YÖK) öğrenilecek. Burslar, verildikleri eğitim-öğretim dönemine ait olacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)